Σάββατο 24 Απριλίου 2021

14 Ιουνίου οι φετινές πανελλαδικές

 

 Στις 14 και 1 5 Ιουνίου θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, βάσει απόφασης του υπουργείου Παιδείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Αντίθετα, δεν πρόκειται να γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ούτε τη φετινή χρονιά.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου. Ανακοίνωσε επίσης ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί έως τις 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και έως τις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Η υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε ότι η επάνοδος στα μαθήματα διά ζώσης στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με τους ίδιους όρους λειτουργίας του παρελθόντος και την προσθήκη των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Ανέφερε επίσης ότι έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί μέσω αδιάθετων εμβολίων.

Με το νέο σύστημα

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ακόμη ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν με βάση τον νέο νόμο για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την επιβολή περιορισμών στα μηχανογραφικά.

Τόνισε, επίσης, ότι ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια. Κριτική στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για τις εισαγωγικές εξετάσεις άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την να μην ισχύσει, τουλάχιστον για φέτος, το νέο σύστημα που αναμένεται να αφήσει εκτός ΑΕΙ «τουλάχιστον 20.000 υποψήφιους» σε μια χρονιά που τα σχολεία έμειναν κλειστά. Αντίστοιχα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τάχθηκε κατά της εφαρμογής του νέου συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου