Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Το τετράγωνο της στρατηγικής Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα


Το τετράγωνο της στρατηγικής Μητσοτάκη για την επόμενη ημέραΈχοντας θέσει τη "γαλάζια" παράταξη σε κατάσταση… εκλογικής ετοιμότητας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει το δρόμο της συνεχούς επικοινωνίας με κοινωνικούς φορείς και πολίτες, που έχει ως στρατηγικό αποτύπωμα τη δημιουργία μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας. Μίας κοινωνικής συμμαχίας, η φωνή της οποίας θα αποτυπωθεί στην κάλπη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε χθες το πρώτο κομμάτι του νέου κύκλου περιοδειών που ξεκίνησε σε Αττική και περιφέρεια. Με αιχμή, δε, τον προγραμματικό λόγο του κόμματος, ο οποίος εδράζεται σε ένα τετράγωνο θέσεων, που ξεκινάει από η μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και φτάνει μέχρι την ασφάλεια για όλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα ότι η οδός Πειραιώς είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να φέρει στο προσκήνιο ένα σαρωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Για τον ίδιο, άλλωστε, αυτό είναι το κλειδί για την ασφαλή μετάβαση της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή της και στην ανάπτυξη.

"Η ΝΔ είναι σε εκλογική ετοιμότητα εδώ και καιρό. Ακούω τους πολίτες και συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι", τόνισε, από την Κρήτη, ο κ. Μητσοτάκης. Στο προσκήνιο έρχονται πλέον οι επόμενες κινήσεις τους, με ορόσημο μείζον για το "γαλάζιο" αφήγημα την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μετά το Λασίθι και το Ηράκλειο, ακολουθούν οι επισκέψεις σε Κω, Κάλυμνο, Γρεβενά και Κεφαλονιά.
Με το βλέμμα να εστιάζει εμφατικά και στις μονοεδρικές περιφέρειες. Το…πέταγμα του γαντιού προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι συνεχές. "Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα", διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε κάθε ευκαιρία. "Βρισκόμαστε σε εκλογική ετοιμότητα εδώ και καιρό. Τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα στελέχη δεν έχουν σταματήσει να γυρνούν όλη την Ελλάδα, να ακούν τους πολίτες, να συνομιλούν μαζί τους και με αυτό τον τρόπο να συνδιαμορφώνουν μαζί τους το πρόγραμμά για την επόμενη μέρα. Κατά συνέπεια, είμαστε έτοιμοι. Και αύριο να γίνουν εκλογές, θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις μίας πραγματικά νέας διακυβέρνησης που χρειάζεται ο τόπος", σχολιάζουν πηγές της οδού Πειραιώς.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια στιγμή, εστιάζουν και στην επιδείνωση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας. "Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι πληροφορίες για ένα κρίσιμο θέμα της εξωτερικής πολιτικής προέρχονται από δημοσιεύματα, ανώνυμους "διπλωματικούς κύκλους” και απροσδιόριστες πηγές. Και σε αυτό το ζήτημα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Από αυτά τα οποία είναι γνωστά, σε περίπτωση που πράγματι υπήρξε μία παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας, είναι προφανές ότι η Ελληνική Δημοκρατία έπρεπε να αντιδράσει με αποτελεσματικότητα και με αποφασιστικότητα.
Από εκεί και πέρα, μακάρι να μην υπάρξει  περαιτέρω αδικαιολόγητη κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Μακάρι να μην επιδιώξουν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Υπάρχει μια προσπάθεια σύνδεσης αυτής της υπόθεσης με τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που υπάρχουν από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών", τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο των μηνυμάτων που έστειλε προς το Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες να αποδοθεί στη δράση των Ρώσων διπλωματών η καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ. Ακόμη πιο φαιδρό είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα", επισημαίνουν κύκλοι της "γαλάζιας" παράταξης.
 Του Δημήτρη Γκάτσιου
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου