Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου σε δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών



24 gaek
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις, ανέφερε:
«Σε μέρες που η χώρα μας ζει την τραγωδία των πυρκαγιών, ορισμένες εφημερίδες και ορισμένοι δημοσιογράφοι κατ’ επανάληψη θίγουν κάτι που είναι απολύτως ψευδές. Και αυτό έχει σχέση με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

Υπάρχουν εφημερίδες και δημοσιογράφοι που ανερυθρίαστα λένε ότι οι φοιτητές είναι στον αέρα, τα προγράμματα σπουδών είναι στον αέρα, ότι δεν έχει γίνει τίποτα και ότι ουσιαστικά ο Υπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι έχουν εγκριθεί όλα τα ΠΜΣ.
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το εξής: Έχουν εγκριθεί 648 από τα 678 ΠΜΣ που έχουν έρθει στο Υπουργείο Παιδείας από μια Επιτροπή επικεφαλής της οποίας θεσμικά είναι ο Γενικός Γραμματέας και στην οποία συμμετέχουν και Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων. Η διαδικασία δεν είναι έγκρισης ή απόρριψης αλλά αναπομπής ή όχι των φακέλων.
Την ευθύνη των μεταπτυχιακών την έχουν τα Ιδρύματα. Δεν την έχει -και καλώς- το Υπουργείο. Το Υπουργείο έχει τον έλεγχο των προϋπολογισμών. Τα προγράμματα αυτά έχουν πάει πίσω στα Ιδρύματα, η Επιτροπή ενέκρινε ακόμη και αυτά που είχαν έρθει εκπρόθεσμα, θεωρώντας ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου, και χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση ορισμένων ΜΜΕ να μην εξαντλούν το όποιο αντιπολιτευτικό τους μένος σε fake news».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου