Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Ν. Παπαχρήστος (πρόεδρος ΟΛΜΕ) στον Αθήνα 9.84: Το σχολείο είναι εχθρικό και για μαθητές και για καθηγητές

Το νέο σχεδιασμό για συγχωνεύσεις σχολείων του υπουργείου Παιδείας σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Νικόλαος Παπαχρήστος, μιλώντας στην εκπομπή «Ράδιο City» και την Έλενα Χατζηιωάννου. 

«Ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε νέες συγχωνεύσεις σχολείων κάτι που σημαίνει ότι 300 σχολεία θα κλείσουν. Είναι μία απαίτηση των δανειστώ,ν καθώς στο εξωτερικό υπάρχουν συγκροτήματα με 500 και 600 άτομα. Με τόσα όμως πολλά άτομα και συγχώνευση σχολείων εκεί υπάρχει εγκληματικότητα. Η γνώμη μας είναι ότι το ένα σχολείο πρέπει να είναι μακριά από το άλλο. Το μοναδικό συγκρότημα που έχουμε και το ένα σχολείο είναι δίπλα στο άλλο είναι αυτό της Γκράβας, όπου δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρούνται περιστατικά εγκληματικότητας. Εμείς θέλουμε το σχολείο της γειτονιάς, το σχολείο του χωρίου».
«Ο Υπουργός εξήγγειλε ακόμα πως στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας οι καθηγητές θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών στο σχολείο. Να σημειώσουμε όμως ότι και όλη η διοικητική εργασία γίνεται από τους καθηγητές κάτι που δε συμβαίνει στο εξωτερικό. Αυτή η υποχρέωση των ωρών σημαίνει ότι θα εγκλωβίζει τον καθηγητή στο σχολείο χωρίς να έχει αντικείμενο. Το σχολείο είναι εχθρικό και για τους μαθητές και για τους καθηγητές καθώς δεν υπάρχουν βιβλιοθήκες και αναγνωστήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου