Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Άλλα και να μην διαβάζετε, δεν πειράζει ... Οι παραινέσεις του Πρωθυπουργού προς τους νέους



ΕΠΕΙΔΗ τα καλύτερα διδάγματα δίδονται δια του παραδείγματος, ακόμη και αν ό Αλέξης Τσίπρας είχε περιορισθεί στην αρχική παραίνεση του προς τούς νέους πού του ευχήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τα Χριστούγεννα, αυτή θα ακουγόταν ειρωνική. Διότι ένας δεδηλωμένος εχθρός της αριστείας, ό όποιος ανάλωσε τα μαθητικά του χρόνια σε καταλήψεις (μια πολιτικώς ορθή έκφραση για την κοπάνα ), τούς συνέστησε να διαβάζουν και κατά τις διακοπές. Δεν μπορούσε όμως να περιορισθεί σε παραινέσεις τις όποιες δεν πιστεύει και συνέχισε λέγοντας ότι και να μην διαβάζετε, δεν πειράζει !

Το μόνο πού δικαιολογεί τον Πρωθυπουργό εν προκειμένω είναι ότι ουδέν γνωρίζει περί παιδαγωγικής. Αν και κάποιοι άλλοι στην Κυβέρνηση υποτίθεται ότι γνωρίζουν. Όντες καθηγητές της τριτοβαθμίου εκπαιδεύσεως (διάβαζε Κώστας Γαβρόγλου) μάλλον καταστρέφουν το παιδαγωγικό μας σύστημα παρά το διακονούν.
Ο κ. Τσιπρας, εν τέλει, κρίνων εξ ιδίων, βλέπει ότι έφθασε στην κορυφή της πολιτικής ιεραρχίας χωρίς να κοπιάσει ανοίγοντας βιβλία. Γιατί, λοιπόν, να μην προβάλει το παράδειγμα του εαυτού του: Αλλά και να μην διαβάζετε, δεν πειράζει ! Τις επιπτώσεις της αγραμματοσύνης προφανώς δεν είναι εις θέσιν νι τις αντιληφθεί.
Διερωτώμεθα, πάντως, αν ό Πρωθυπουργός άνοιξε ποτέ το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα Παραμύθι χωρίς όνομα το όποιο δώρισε στους μαθητές του Γυμνασίου Παπάγου πού του έψαλαν τα κάλαντα.
Στο όποιο Παραμύθι περιγράφεται μια φανταστική χώρα των Μοιρολατρών της όποιας ηγείται ό βασιλιάς Αστόχαστος . Το βιβλίο γράφτηκε το 1910 και είναι αυτός ένας ακόμη λόγος προβληματισμού. Τουλάχιστον για αυτούς πού διαβάζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου