Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα προσληφθούν 1.800 μόνιμοι υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομικών

Την ενίσχυση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας με 1.800 νέους μόνιμους υπαλλήλους προγραμματίζει για το 2018 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
Πρόκειται κυρίως για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, καθώς η πλειονότητα των υποψηφίων θα είναι άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενώ αισθητά μικρότερος θα είναι ο αριθμός των προσληφθέντων από τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Το νέο προσωπικό θα ενισχύσει τα Ελεγκτικά Κέντρα (το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων), την Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), τις Δ.Ο.Υ., τα Τελωνεία και την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) με πρόσθετο αριθμό ελεγκτών.

Στόχος είναι να διασφαλίσει η Αρχή την είσπραξη αλλά και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, κατά την πάγια κατεύθυνση στην οποία κινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα η φορολογική διοίκηση.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλειδης Τσακαλώτος και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, οι προσλήψεις αφορούν μόνιμο προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) και το ποσό που θα δαπανηθεί γι αυτές θα ανέλθει στα 28 εκατ. ευρώ τόσο για το 2018, όσο και για τα επόμενα έτη.
Αναλυτικότερα θα προσληφθούν 1.437 άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ως εξής: 562 Εφοριακοί, 396 Τελωνειακοί υπάλληλοι, 15 υπάλληλοι Διοικητικού Οικονομικού, 70 Οικονομικοί Επιθεωρητές, 350 στελέχη Πληροφορικής, 20 Δημοσιονομικοί, 14 Χημικοί και 10 Μηχανικοί.
Στις ειδικότητες Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα προσληφθούν 102 Εφοριακοί, 62 Τελωνειακοί, 100 στελέχη Πληροφορικής και 10 άτομα με δημοσιονομικά καθήκοντα.
Οι προσλήψεις αποφοίτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι 60 και θα αφορούν 57 Τελωνειακούς και 3 Τεχνικούς. Τέλος θα προσληφθούν και 29 άτομα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων 8 Επιμελητές, 3 Εργάτες και 18 Φύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου