Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ε.Λ.Μ.Ε. Αργολίδας
                                                      Ναύπλιο, 23 Δεκεμβρίου 2017


Ανακοίνωση
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Αργολίδας εκφράζει την αποδοκιμασία του για την ανακοίνωση  του Εμπορικού συλλόγου Άργους σχετικά με πραγματοποιηθείσα  εκδρομή σχολικής μας μονάδας στην Αθήνα.
Θεωρούμε ότι το ειρωνικό ύφος του εν λόγω κειμένου απαξιώνει το έργο  των συνοδών  συναδέλφων εκπαιδευτικών  μας, υποτιμά το εκπαιδευτικό τους κίνητρο και τροφοδοτεί την τοπική κοινωνία με απόψεις που διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που προωθούνται στον Τύπο ανάλογες ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων του νομού μας  αναφορικά με τον προορισμό των σχολικών εκδρομών, θα θέλαμε με την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους αγαπητούς μας συμπολίτες ότι  οι ημερήσιες σχολικές εκδρομές  διέπονται  από συγκεκριμένο αυστηρό νομικό πλαίσιο και η αρμόδια έγκρισή τους - που σημειωτέον λαμβάνεται από τον Σύλλογο των Διδασκόντων και όχι από το διευθυντή του σχολείου - αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίησή τους.
Οι εκδρομές αυτές  επιτελούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο με επισκέψεις σε χώρους εκπαιδευτικού ή παιδαγωγικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, Πλανητάριο, Βουλή των Ελλήνων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις,  θεατρικές παραστάσεις κ.ο.κ) σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει αποφασισθεί και εγκριθεί.
Πρέπει τέλος να επισημανθεί και να μην αγνοείται ότι οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επιτελούν ένα ιδιαίτερα υπεύθυνο και κοπιαστικό έργο χωρίς κανενός είδους αποζημίωση.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου