Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Δις ιζ δε Γκρις ρε ζαγάρια….


Είχαμε δεν είχαμε το ζήσαμε κι αυτό… στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, με μπόλικα ταρατατζούμ, επί κυβέρνησης Σύριζα παρακαλώ!

Ένα κόμμα το οποίο μέχρι χθες κυριολεκτικά όχι μόνο κατέκρινε εμπράκτως τέτοιου είδους «στείρες» εθνικές εκδηλώσεις, αλλά αμφισβητούσε (δια της Αυγής) το ΟΧΙ, χαρακτηρίζοντας την εισβολή των Ιταλών ως μια απλή διέλευση!

Για να μη θυμηθούμε τα επεισόδια που οργάνωναν τα τελευταία χρόνια οι συριζαίοι κομματικοί ινστρούχτορες στις παρελάσεις, αναγκάζοντας μάλιστα τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας μια φορά να φύγει άρον άρον από την εξέδρα των επισήμων και να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα…

Θυμόσαστε τις μούντζες; Τις ύβρεις; Τις απειλές; Τις καταλήψεις; Τα κάγκελα;

Θυμόσαστε τα σούργελα, επώνυμα και μη, του Σύριζα, που ολημερίς βρίζανε την μνημονιακή κυβέρνηση;

Τότε βέβαια μας κυβερνούσε η χούντα του Σαμαρά, οπότε όλα αυτά τα θλιβερά επεισόδια δικαιολογούνταν, αφού άνοιγαν τον δρόμο για την επανάσταση της Ελπίδας! Για την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά της Μέρκελ…

Εντάσσονταν δηλαδή στο γενικότερο αντιμνημονιακό κλίμα που εκφράζονταν κυρίως μέσα από τα πρωτοπαλίκαρα του Σύριζα, που όταν με το καλό μας κυβερνούσαν θα λύτρωναν τον τόπο, θα γκρέμιζαν τον καπιταλισμό, και μπορεί να άλλαζαν και ολόκληρη την Ευρώπη! Θα έφερναν την προκοπή, όπως έλεγε κι ο Γλέζος (αλήθεια, που χάθηκε αυτός; Ζει;).

Χώρια που όπως τόνιζε συνεχώς και ο μεγάλος χέφε, ο Αλέξης ντε, οι συριζαίοι θα καταργούσαν και τις παρελάσεις!

Εσύ είσαι που το λες; Όχι μόνο δεν τις κατάργησαν, αλλά όπως όλα έδειξαν, η χθεσινή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ήταν από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων χρόνων.

Ο συγκαμένος, λένε, δεν εφείσθη ούτε χρημάτων, ούτε καυσίμων, ούτε τίποτα, προκειμένου να σπείρει ρίγη εθνικής περηφάνιας στον χειροκροτούντα (κατά τον Φίλη) όχλο. Μέχρι και Κύπριους αναπήρους πολέμου έφερε από την Λευκωσία για να παρελάσουν παρέα με τα στρατευμένα μας νιάτα (και την αστυνομία, που δήθεν θα αφόπλιζαν οι κομμουνιστές).

Το μόνο που δεν έκανε ο υπουργός Άμυνας, αν και όλοι το περιμέναμε με αγωνία, είναι να ντυθεί τσολιάς και να πέσει με αλεξίπτωτο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, και να κάνει τον Πανίκα να λιποθυμήσει από την ζήλεια του… Τέλος πάντων, αρκεί που ντύθηκε εύζωνας ο σιτεμένος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, έστω και με σκουλαρίκι…

Και για όσους αναρωτιούνται πως και γιατί δεν σημειώθηκαν επεισόδια ή διαμαρτυρίες γι αυτήν την εθνικολαϊκή ξεδιάντροπη επίδειξη στρατοκρατικού πλούτου και ισχύος, να θυμίσουμε ότι όλοι σχεδόν οι πρώην αγαναΧτιστές «επαναστάτες» είναι σήμερα στην εξουσία, και άρα ή θα ήταν οι ίδιοι στις εξέδρες (με τις κόρες και τις γκόμενες) ή θα ήταν κρυμμένοι στα διάφορα κομματικά και κυβερνητικά γραφεία, μοιράζοντας θέσεις, κονδύλια, και γενικά εφορμώντας επί του μπουλκουμέ!

Οι υπόλοιποι ή βολοδέρνουν με τον Δραχμαζάνη και την Ραχήλ στο περιθώριο, ή έχουν μεταναστεύσει στην χιονισμένη μακρινή Μανιτόμπα του Καναδά, εργαζόμενοι ως βοηθοί σερβιτόροι σε ελληνικά χαμπουργκεράδικα.

Γι αυτό, ο συγκαμένος παίζει εν ου παικτοίς, ζώντας το όνειρο του κάθε αγοριού, παίζοντας δηλαδή με (αληθινά) στρατιωτάκια. Και άσε τον λαουτζίκο να χαίρεται που περνάνε από μπροστά του τα ΤΟΡ και τα ΠΑΤΡΙΟΤ του κατάδικου Άκη…



Ανοίξαν τα σχολεία....

Βέβαια να τα λέμε αυτά, ο πρωθυπουργός ΔΕΝ παρέστη σε καμιά παρέλαση, αφού δεν είναι του γούστου του αυτές οι «εθνοπρεπείς» σαχλαμάρες, γι αυτό και άφησε τον Φίλη να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της Ελπίδας στην Αθήνα, ο οποίος μετά την λήξη της, και λίγο πριν πάει για τον καθιερωμένο του μεσημεριανό πατσά, δεν παρέλειψε να ευχηθεί στα παρελαύνοντα νιάτα καλή χρονιά!

Κάτι ξέρει ο υπουργός, κι ας τον ειρωνεύτηκαν κάποιοι, αφού για ένα μεγάλο μέρος των σχολείων, η χρονιά ακόμη δεν άρχισε ελλείψει καθηγητών, βιβλίων, κλπ. Λεπτομέρειες, που θα λυθούν πάραυτα, μόλις αρχίσει η φορολόγηση της ιδιωτικής παιδείας, που αποτελεί εργαλείο στα χέρια των μασόνων για να πνίξουν την Ελπίδα, και να υπονομεύσουν την Πρώτη (δεύτερη) Φορά Αριστερά…

Και αν τυχόν περάσει η αντίδραση των πλουτοκρατών, που δεν θέλουν να φορολογηθεί η κερδοσκοπία στη μάθηση, τότε ως γνήσια κομμουνιστική κυβέρνηση, που πιστεύει στην πλέρια ισότητα, οι συριζανέλ θα τριπλασιάσουν, λένε, τα τέλη κυκλοφορίας σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, για να αποκατασταθεί η σοσιαλιστική τάξη.

Αυτά…


Strange Attractor

ΥΓ- Μερικές μέρες ακόμη να υπηρετούσε την θητεία του ο Κορωνάκης, δυο μήνες δηλαδή αντί για 40 μέρες (μέσα και οι άδειες) ίσως θα είχε την τύχη να παρελάσει κι αυτός περήφανα μπροστά από τον σύντροφό του στην τρέλα, τον εξίσου μπαρουτοκαπνισμένο υπουργό Άμυνας!


Τι ζούμε Θεέ μου….


orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου