Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Λέσβος: Τρεις νεκροί μετανάστες μέσα στη νύχτα και τα μποφόρ - Διασώθηκαν πάνω από 240

Λέσβος: Τρεις νεκροί μετανάστες μέσα στη νύχτα και τα μποφόρ - Διασώθηκαν πάνω από 240Πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν ότι ανασύρθηκαν νεκρά δύο παιδάκια και ένας άντρας - Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή - Σε άλλα τρία ναυάγια σήμερα έχασαν τη ζωή τους ακόμα πέντε άνθρωποι

Σε εξέλιξη βρίσκεται, μέσα στο σκοτάδι και τα μποφόρ, μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος
και της Frontex ανοιχτά του Μολύβου για τον εντοπισμό και τη διάσωση ναυαγών μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lesvosnews.gr, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες, ανατράπηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Κατά πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν περίπου 300, ωστόσο από το Λιμενικό αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν ακριβή αριθμό, ούτε των επιβαινόντων, αλλά ούτε και των αγνοουμένων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο λιμάνι του Μολύβου σκάφη του Λιμενικού, ψαράδικα της περιοχής, αλλά και τουρκικά αλιευτικά, βγάζουν συνεχώς επιζώντες.

Ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, βρέφη και γυναίκες. Ο αριθμός των διασωθέντων, σύμφωνα με το Λιμενικό, ανέρχεται σε 242, ωστόσο οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μολύβου συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, νεκρά έχουν ανασυρθεί δύο παιδάκια και ένας άντρας.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο βρέφη σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι γιατροί έδιναν μάχη, για να τα κρατήσουν στη ζωή.
Υγρός τάφος το Αιγαίο
Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, πέντε νεκροί -τέσσερα παιδιά και ένας άνδρας- ήταν ο απολογισμός των τραγωδιών που έρχονται η μία μετά την άλλη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών του βόρειου Αιγαίου και της απέναντι τουρκικής ακτής.



Αδίστακτοι, αλλά και ανενόχλητοι οι Τούρκοι δουλέμποροι στέλνουν σε τρικυμιώδη θάλασσα από ανέμους, που τοπικά ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ, στα νησιά με πλαστικές βάρκες κυρίως Αφγανούς μετανάστες. Που, αν μη τι άλλο, αγνοούν πλήρως τους κινδύνους ενός ταξιδιού με τέτοιες καιρικές συνθήκες και τέτοια μέσα. Αποτέλεσμα είναι οι δεκάδες ανατροπές των βαρκών αυτών και οι τραγικοί απολογισμοί.



Στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου ανατράπηκαν δεκάδες βάρκες. Απολογισμός ένα νεκρό αγόρι, ηλικίας 6-7 ετών, και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά, που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.



Στη Σάμο από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο σήμερα το μεσημέρι, ανασύρθηκαν νεκρά δύο βρέφη και ένας άνδρας, ενώ σε άλλο ναυάγιο στο ίδιο νησί ο απολογισμός ήταν ένα νεκρό κοριτσάκι, ηλικίας πέντε ετών.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνούσε τους 400 ανθρώπους.
protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου