Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νομοθετικές ρυθμίσεις για το ΕΑΠ προανήγγειλε η Σία Αναγνωστοπούλου



Νομοθετικές ρυθμίσεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προανήγγειλε η Σία Αναγνωστοπούλου
Την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί άμεσα η ψήφιση ενός μεταβατικού πλαισίου με το οποίο θα επιλυθούν κρίσιμα λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), διατύπωσε η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στην δίωρη παρουσία της στο Ιδρυμα, όπου συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου, συναντήθηκε με μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού), μέλη ΣΕΠ (Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού) και τους

εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.


Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να καταστήσει ισχυρό το ΕΑΠ μέσα από θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και στα θέματα που αφορούν το προσωπικό του ιδρύματος.
Υιοθετώντας μια διαφορετική και πρωτόγνωρη διαδικασία επαφής με τα στελέχη και το προσωπικό του ΕΑΠ, η Σ. Αναγνωστοπούλου έμεινε για περίπου δύο ώρες μαζί τους και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις εκκρεμότητες που χρειάζεται να διευθετηθούν, και τις απόψεις τους για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση στη λειτουργία του ΕΑΠ.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο και τη ΔΕ του ΕΑΠ, που της μεταφέρουν τις θέσεις και τον παλμό των ανθρώπων του Πανεπιστημίου.
Την αναπληρώτρια υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕ Καθηγητής Φραγκίσκος Κολίσης, και μέλη της διοίκησης.
Ακολούθησε συνάντηση της Σ. Αναγνωστοπούλου με την ΔΕ του ΕΑΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας η υπουργός ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Υπενθυμίζεται ότι η Σία Αναγνωστοπούλου στη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων, στη Βουλή, ανακοίνωσε τα εξής για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο:
1. Άνοιγμα του ΕΑΠ σε νέα επιστημονικά πεδία,


2. Ανοιχτή πρόσβαση όσων επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΑΠ χωρίς σύστημα κλήρωσης,
3. Ανανέωση του ακαδημαϊκού προσωπικού με την είσοδο νέων επιστημόνων που σήμερα υποαπασχολούνται ή είναι άνεργοι,
4. Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής με αύξηση των υποτροφιών και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
5. Περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου πολύ περισσότερο που πρόκειται για ένα μαζικό πανεπιστημιακό ίδρυμα που απευθύνεται σε μεγάλες πληθυσμιακές κατηγορίες.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  καθηγητής  Βασίλης Καρδάσης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοικούσας Επιτροπής του  Ιδρύματος, το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σχέδιο  ρυθμίσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί η   πρόσβαση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ):
Α. Αφενός νέων άξιων επιστημόνων με στόχο την ενίσχυση του ακαδημαϊκού προσωπικού, και
Β. Αφετέρου φοιτητών που πλήττονται καίρια από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου