Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Βρούτσης: Ο Κατρούγκαλος θέλει να αρπάξει τα 2,5 δισ. αποθεματικά των ταμείων


«Ο κύριος Κατρούγκαλος θέλει να αρπάξει τα 2,5 δισεκ. ευρώ αποθεματικά των επικουρικών ταμείων για αυτό μιλά για ενσωμάτωση των επικουρικών στις κύριες συντάξεις» επισήμανε σήμερα Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ακόμη ότι «το κράτος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τις επικουρικές και λέει ψέματα ο κύριος Κατρούγκαλος για αυτό το θέμα».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας, όλα τα κρίσιμα σημεία του ασφαλιστικού, μεταξύ αυτών και εκείνο του ποσοστού της αναπλήρωσης, τα λύνει ο υφιστάμενος νόμος 3863/10 και ο κύριος Κατρούγκαλος ψάχνει δικαιολογίες για να μειώσει τις συνταξεις.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, μέλος της Επιτροπής Σοφών δήλωσε στον σταθμό μας ότι κατά την μειοψηφούσα πρόταση της Επιτροπής οι επικουρικές πρέπει να διατηρηθούν όπως προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος, και όχι να ενσωματωθούν στις κύριες.

Το τέλος των επικουρικών συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα ψηφιστεί εντός του Νοέμβριου προανήγγειλε με δηλώσεις του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι εισήγησή του είναι ο ασφαλισμένος να λαμβάνει διπλή σύνταξη.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, η μία σύνταξη θα είναι η εθνική ή βασική, ίδια για όλους τους πολίτες, ύψους περί τα 390 ευρώ, που δεν θα συνδέεται με τις εισφορές αλλά θα χρηματοδοτείται από το κράτος, ενώ η δεύτερη σύνταξη θα συνδέεται με τις εισφορές με τον ασφαλισμένο να παίρνει εξτρά ποσό ανάλογα με τα χρόνια εργασίας του και τις εισφορές του. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι στη βασική σύνταξη θα υπάρχει και ρήτρα ανάπτυξης, ώστε να υπάρχουν αυξήσεις στο μέλλον.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου