Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σαμαράς : «Ήλθαμε να βοηθήσουμε και ειπράττουμε διχασμό - Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Χρυσή Αυγή - Είναι η τελευταία φορά»


Σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, για προσπάθεια συναίνεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τη Βουλή.

«Αντ΄ αυτού εισπράξαμε ύβρεις και δεν φτάνει αυτό, η Πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση, παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού.

Ελπίζω να γίνει σαφές και πιστεύω να έγινε σαφές, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση, συντονισμένη από εκείνους, οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια, αλλά θέλουν διχασμό», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Εμείς αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε τον παν να μην συμβεί ποτέ, γιατί το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων στα δύσκολα είναι ότι μπορεί να είναι ενωμένοι και ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει. 
 
Αλλά να έρχεσαι για να συζητήσεις και να εισπράττεις ύβρεις σε ένα περιβάλλον, τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έπαιζαν ένα ρόλο που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει.

Όταν ο Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ομιλεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ και μόνο αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη αυτή τη συζήτηση.

Αλλά επειδή πιστεύω ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, θα περιφρουρήσουμε τη βουλή των Ελλήνων από τέτοια φαινόμενα απαράδεκτα. Νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων αναφορικά με το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής ο κ. Σαμαράς ωστόσο δεν θέλησε να απαντήσει και αποχώρησε από το κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου