Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Άλλα λέει ο Υπουργός Παιδείας, άλλα ο Υφυπουργός


Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη αναφορικά με το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Μπαλτάς επιθυμεί την καθιέρωση ενός αυστηρού συστήματος με απαιτητική ύλη, ενώ ο Τ.Κουράκης φέρεται να ζητεί ένα εξεταστικό σύστημα με λιγότερη ύλη.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας οι διαφωνίες έμοιαζαν σχεδόν αγεφύρωτες, ενώ μάρτυρες της αντιπαράθεσης του υπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό ανέφεραν
ότι ο κ. Κουράκης απείλησε με παραίτηση.
Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, πιθανολογείται ότι οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, όπως και οι διατάξεις για την Τράπεζα Θεμάτων και το 9,5 που θα απαιτείται πλέον για την προαγωγή από την μια τάξη στην άλλη, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα και όχι στο πολυνομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας.
Δεύτερη αιτία έντασης μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του αναπληρωτή υπουργού αποτελεί και το θέμα τοποθέτησης των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, για τους οποίους ο μεν κ. Μπαλτάς φέρεται να ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος όπως έχει, ο δε κ. Κουράκης να τάσσεται υπέρ των κομματικών τοποθετήσεων κρίνοντας ότι πρόκειται για θέσεις με πολιτικό πρόσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου