Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Αν πραγματικά επιθυμούσαν δημοκρατικές διαδικασίες, οι ταγοί της νέας αντίληψης στην εκπαίδευση, τότε «φυσιολογικά» δε θα είχαν αντίρρηση στο να μετέχουν ο Σύλλογος γονέων και η τοπική κοινωνία (δήμος) στην επιλογή της διοίκησης του Σχολείου

Δυστυχώς όμως δε συμβαίνει αυτό. Στην ωμή πραγματικότητα που βιώνουμε στα σχολεία, οι γονείς αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς. Επίσης οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν έντονα στη δικής τους αξιολόγηση, ενώ θέλουν να αξιολογούν τη Διοίκηση και μάλιστα με προνομιακή αποκλειστικότητα!!!

Ας μη γελιόμαστε! Όλα γίνονται για να παρακαμφτούν τα τυπικά, τα ουσιαστικά προσόντα και η
επαγγελματική ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα γίνεται με μιας «κουρελόχαρτο» ή συνολική προσπάθεια του εργαζόμενου για βελτίωση. Με άλλα λόγια είναι μία νέα επέλαση της «μετριοκρατίας» και του κομματισμού. Σίγουρα δεν περιμέναμε αυτή την πρακτική από μία κυβέρνηση της «αριστεράς», που δεν έχει καμιά σχέση με την ιδεολογία που ευαγγελίζεται!

Είναι προτιμότερη μια αυστηρή και πιθανά άδικη, τυπική αξιολόγηση με μετρήσιμα κριτήρια, από την άτυπη και άδικη, όπως είναι σιγουρότατο ότι θα συμβεί, άτυπη αξιολόγηση, που πλασάρεται με δήθεν «δημοκρατικές» διαδικασίες.
ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου