Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες  για το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Το Σύγχρονο Σχολείο μέσα από το πρίσμα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών: από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική».
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων: Ηρακλείου και Μινώα Πεδάδος.
Θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του ξενοδοχείου Aquila Atlantis Hotel στο κέντρο του
Ηρακλείου, στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Για το Συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εισηγητές 180 ερευνητές, επιστήμονες, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και διδάκτορες, με σκοπό να αναπτύξουν διάλογο για την έρευνα και τις πρακτικές εφαρμογές εκπαιδευτικών πολιτικών, για τη διδασκαλία και τη μάθηση.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δυναμικές που διαμορφώνουν τον εκπαιδευτικό χάρτη και αξιοποιώντας ερευνητικά δεδομένα που σχετίζονται με μια σειρά από επιστημονικά πεδία και κλάδους, θα  αναπτυχθεί γόνιμος προβληματισμός και θα γίνουν προτάσεις στο πλαίσιο των νέων προοπτικών για το σύγχρονο σχολείο.
Το Συνέδριο είναι ανοιχτό και μπορούν να το  παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται. Οι εγγραφές των συνέδρων θα γίνονται στη γραμματεία του Συνεδρίου από την Παρασκευή το πρωί 24 Απριλίου και ώρα 8.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου