Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Με τους πασόκους ο Τσίπρας, με τους παλαβιάρηδες ο Δραχμαζάνης

Πασιφανής η αδυναμία της ηγετικής ομάδας να πείσει τα στελέχη της για την ορθότητα της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής. Αιχμή της εσωκομματικής κριτικής η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότηση της ΧΑ και η αντιμετώπιση του χρέους.


Πληθαίνουν τα... «όχι» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σε βασικές επιλογές και ενέργειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για τις πολιτικές εξελίξεις και τη σύγκρουση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβερνηση. 
Η αδυναμία της ηγετικής ομάδας να πείσει τα στελέχη της για την ορθότητα της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής είναι πλέον πασιφανής και αναμένεται όλη αυτή η κατάσταση να μεταφερθεί και στα συλλογικά όργανα το επόμενο διάστημα.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση επιμένει να θεωρεί λάθος την επιλογή της Κουμουνδουρου να υπερψηφίσει μαζί με τις μνημονιακές δυνάμεις την συμπερίληψη του τρομονόμου στην τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Δεν μένει όμως μόνο εκεί. 
Μέσω του επικεφαλής της Πάνου Λαφαζάνη η αριστερή πτέρυγα του κόμματος αμφισβητεί την κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι η άποψη της αριστερής πλατφόρμας είναι ότι το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί με διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως υποστηρίζει η ηγεσία αλλά η λύση θα έλθει «μέσα από την ισχυρή βούληση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να προχωρήσει αποφασιστικά, έτσι κι αλλιώς, σε ένα νέο ριζοσπαστικό δρόμο διαγραφής του χρέους, ακύρωσης των μνημονίων, εθνικοποίησης των τραπεζών, στοχευμένης σεισάχθειας στα ιδιωτικά δάνεια και σύγκρουσης με τις επιλογές της ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ.» και διαμηνυεί προς την ηγετική ομάδα:

 

«Χωρίς αυτές τις συγκρούσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει τίποτα από το πρόγραμμά του. Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση πρέπει, όπως ήδη σκιαγράφησα, να εγκαταλείψει μνημόνια και νεοφιλελεύθερα δόγματα και επομένως να ακολουθήσει μια πολύ διαφορετική πορεία από εκείνη που ακολουθεί σήμερα η ΕΕ.».

Ο κ. Λαφαζάνης επιμένει επίσης να τονίζει τη σημασία του λαϊκού παράγοντα στην προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κατάστασης, διατυπώνονται ευθεία κριτική στην Κουμουνδούρου ότι έχει εγκαταλείψει την στρατηγικη κινητοποίησης των μαχών και κάνει απλά επικοινωνιακή πολιτική.

«Η προοδευτική ανατροπή, για να μην μείνει απλώς μια επικοινωνιακή εκφώνηση ή μια φαντασίωση και ευχάριστη επιθυμία, απαιτεί να εργασθούμε για τις προϋποθέσεις της.

Προοδευτική ανατροπή δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς ισχυρό κόμμα δραστήριων μελών, με παρουσία στους χώρους και τους αγώνες» σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης και υπερασπίζεται την ανάγκη συγκρότησης παντού Λαϊκών Επιτροπών, για τα λαϊκά προβλήματα και την προοδευτική αλλαγή.

«Έχουμε καθυστερήσει αφάνταστα σε αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να κινηθούμε να συμβάλλουμε ταχύτατα στη συγκρότηση τέτοιων αυτόνομων λαϊκών επιτροπών με φαντασία και πρωτοτυπία, χωρίς καπελώματα, προκατασκευασμένες συνταγές και στεγνές ομοιομορφίες» επισημαίνει ο επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ταραχή στην Κουμουνδούρου.






protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου