Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γελάει ο κόσμος με τον Πάγκαλο: Έστηνε ποτήρι στον τοίχο και κρυφάκουγε τους αμερικάνους... (ΒΙΝΤΕΟ)

Φυσικά ότι τον άφηναν να ακούει ότι θέλανε δεν του περνάει από το μυαλό!! Και ήταν και ΥΠΕΞ τρομάρα του!


«Πιπεράτες» λεπτομέρειες από τις παρακολουθήσεις σε βάρος των Αμερικανών που ισχυρίζεται ότι έκανε η ΕΥΠ επί υπουργίας του είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η γνώμη που είχε ο πρέσβης των ΗΠΑ γι' αυτόν δεν ήταν και η καλύτερα.

«Η ΕΥΠ είχε τη δυνατότητα και παρακολουθούσε τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα και την Αθήνα με τεράστια επιτυχία! Προφανώς και υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, ο
πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Αμυνας και ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ που ενημερώνονταν», δήλωσε στο Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δικαιολογεί την κατασκοπευτική δράση των ΗΠΑ σε ξένες χώρες, τονίζοντας πως «οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, για το καλό όλων μας» και πως δεν ενημέρωναν τους Ευρωπαίους «για λόγους εμπιστευτικότητας, αλλά και γιατί έχουν πιο προχωρημένη τεχνολογία».

Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε πως από τις υποκλοπές της ΕΥΠ δεν έμαθε κάτι πολύ σοβαρό καθώς «όλα αυτά που έλεγαν τα ξέραμε», ωστόσο τόνισε πως μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούει τους Αμερικανούς πρέσβεις να μιλούν, παραθέτοντας μια συνομιλία: «Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ "what is this motherfucker Pangalos doing?". Και ο άλλος να απαντά "this motherfucker called me today". Φιλικά οι άνθρωποι... Και εγώ αντιστοίχως μιλούσα με συναδέλφους μου για κάποιους Αμερικάνους, όταν ήξερα και νόμιζα ότι κανείς δεν με ακούει. Τα άλλα τα ξέραμε, το γενικό πνεύμα της συζήτησης. Είχαμε κάνει τις αναλύσεις μας, τα ξέραμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου