Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ρεπούση is Back και φυσικά ζητά αλλαγές στο Μάθημα της Ιστορίας...

Αλλαγές στο περιεχόμενο του μαθήματος της ιστορίας ώστε να διδάσκεται επαρκώς ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, ο ναζισμός και ο φασισμός, ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Η κ. Ρεπούση, η οποία στο παρελθόν απασχόλησε τα ΜΜΕ για τις προκλητικές της δηλώσεις περί «συνωστισμού» στην Σμύρνη και «απόσυρσης» των Αρχαίων και των Λατινικών από τα σχολεία, καταγγέλλει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο χώρο της εκπαίδευσης και επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει τα σχολεία «ως προνομιακό πεδίο για
εξάπλωση των ναζιστικών ιδεών» και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην άγνοια των μαθητών αναφορικά με εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας.

Μάλιστα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η 28η Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι μία καλή ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των παιδιών αντί «να καταναλώνεται στη διενέργεια επετειακών εκδηλώσεων εθνοκεντρικού αποκλειστικά περιεχομένου».

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η οποία πριν από λίγο καιρό υποστήριξε πως τα θρησκευτικά δεν έχουν θέση στο ελληνικό σχολείο, καταγγέλλει τώρα ότι το μάθημα της ιστορίας δεν αξιοποιείται για να διδαχθεί ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, τα στρατόπεδα εξολόθρευσης και το ολοκαύτωμα καθώς –όπως αναφέρει- ακόμη και αν αυτά προβλέπονται στη διδακτέα ύλη, «δεν φτάνει ποτέ κανείς να τη διδαχθεί».

Κατόπιν αυτών καλεί τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, πως προτίθεται να θωρακίσει την εκπαίδευση από τον αυξανόμενο ρατσισμό που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή, καθώς και τι αλλαγές προτίθεται να κάνει στο περιεχόμενο του μαθήματος της ιστορίας, ώστε να διδάσκεται επαρκώς ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, ο ναζισμός και ο φασισμός καθώς και η αντίσταση σε αυτόν.

Μάλλον η κυρία Ρεπούση θέλει να απαλύνει τις πληγές που άνοιξε.... η ίδια όταν αμφισβήτησε τις γενοκτονίες των Μικρασιατών και των Ποντίων και χαρακτήρισε "εθνικό μύθο" το χορό του Ζαλόγγου!

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου