Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Welt: Η Ελλάδα γίνεται πιο ελκυστική για επενδύσεις

elkisΤις προσπάθειες των χωρών του Νότου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, να γίνουν πιο ελκυστικές για τους επενδυτές, επισημαίνει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Welt, σημειώνοντας ότι η χώρα μας για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι μεταξύ των οικονομιών που σημείωσαν «σημαντική πρόοδο» στις μεταρρυθμίσεις, «απλοποιώντας» μεταξύ άλλων «τη διαδικασία ίδρυσης μιας επιχείρησης».
Το άρθρο σημειώνει: «Οι χώρες της κρίσης στη Νότια Ευρώπη εργάζονται σκληρά ώστε να βελτιώσουν το κλίμα για τις επιχειρήσεις. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες τον προηγούμενο χρόνο προέβησαν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Στην ετήσια έκθεση «Doing Business» ο οργανισμός ερευνά το κατά πόσο οι νόμοι και η γραφειοκρατία διευκολύνουν την ίδρυση και τη λειτουργία. ‘Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες στις οποίες
βελτιώθηκαν περισσότερο οι συνθήκες για τις επιχειρήσεις’ λέει ο Ζαν Μισέλ Λομπέ, ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης».
Το άρθρο συνεχίζει: «Τα αποτελέσματα της εμπεριστατωμένης έκθεσης δείχνουν ότι οι χώρες της κρίσης καταβάλλουν προσπάθειες να κάνουν τις οικονομίες τους πιο φιλικές προς την ανάπτυξη. Η Ελλάδα ανήκει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις οικονομίες που έκαναν ιδιαίτερα μεγάλες προόδους στις προσπάθειές τους για μεταρρυθμίσεις. Για παράδειγμα η Αθήνα απλοποίησε πολύ τις ρυθμίσεις που αφορούν το τελωνείο και έκανε πολύ πιο απλή τη διαδικασία ίδρυσης μια επιχείρησης».
Άλλη γερμανική εφημερίδα, η Neue Zurcher Zeitung, ασχολείται με την «τρύπα στον προϋπολογισμό της Αθήνας». Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η τρόικα απαιτεί και νέες περικοπές και πως «μετά το γεγονός ότι η εξέλιξη στον δημόσιο προϋπολογισμό τα τελευταία δύο χρόνια γιορτάστηκε σαν επιτυχία, παρουσιάζεται τώρα μια τρύπα 3 δισ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου