Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ Αν βάλουμε όλοι πλάτη, μπορούμε να βγούμε από τη λαίλαπα Ο Καβαλιώτης βουλευτής εκτιμά ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι δικαιότερο και ότι αχνοφαίνεται η ανάκαμψη της οικονομίας



 «Η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια. Θέλω όλοι μας να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από τη λαίλαπα», σχολίασε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Ντίνος Κλειτσιώτης σε εκπομπή του Στούντιο 7, σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ είπε ότι το νέο φορολογικό που θα έρθει θα είναι δικαιότερο.
Κληθείς να σχολιάσει όσα έλεγε ο ίδιος πριν ένα περίπου μήνα, ότι δεν θα ψηφίσει τέτοια διάταξη για ελεύθερους επαγγελματίες αν ο συντελεστής φορολόγησης είναι υψηλός, ο κ. Κλειτσιώτης παρατήρησε πως «τότε το ποσοστό που έλεγαν κυμαινόταν στο 35%. Τώρα οι πληροφορίες που έχουμε μιλάνε για 26%. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι αυτό το ποσοστό θα πέσει και θα βρούμε μια μέση λύση που θα είναι λογική και τελικά ένα μεγάλο ποσοστό των φορολογουμένων θα είναι ικανοποιημένο. Για αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα
είναι γεγονός ότι θα επιβαρυνθούν αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν πάρουμε ένα μέσο όρο 20.000-30.000 ευρώ, εκεί θα δείτε ότι με το νέο φορολογικό σχέδιο, και δεδομένου ότι θα αφαιρούνται από τα έσοδα τα καθαρά κέρδη και οι ασφαλιστικές εισφορές, που αυτό λέγεται ότι θα συμβεί, θα είναι προς το ευνοϊκότερο αυτές οι ρυθμίσεις. Για το μηδενικό αφορολόγητο σίγουρα και δεν συμφωνώ. Θα τα δούμε αυτά με την κατάθεση στη Βουλή, θα πάρουν θέση οι βουλευτές, θα δούμε τις ενστάσεις μας και θα δούμε τι θα περάσει τελικά».
«Θα τα δούμε, θα τα βάλουμε κάτω, κατά πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε καταστάσεις, θα δούμε και το αφορολόγητο. Δεν είναι δίκαιο ο μισός πληθυσμός να έχει αφορολόγητο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να μην έχουν», σημείωσε.
Σχετικά με την κυβερνητική τακτική είπε πως «την περασμένη βδομάδα ψηφίσαμε στη Βουλή αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα που δυστυχώς ήταν επιβεβλημένα και πιστεύω ότι θα μας βγάλουν από την κρίση, αν τα τηρήσουμε φυσικά. Χθες είχαμε μια πολύ αισιόδοξη πρόταση από τον κ. Σόιμπλε, να μας δώσουν και τις τρεις δόσεις μαζί. Αν συμβεί αυτό, που θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα το καταφέρει να το πετύχουμε, θα είναι ένα σοκ προς το θετικό για την ελληνική οικονομία. Σας το λέω υπεύθυνα. Αν πάρουμε αυτά τα 44 δισ., αν ξεπληρώσουμε άμεσα τα 8-9 δισ. που χρωστάμε στους ιδιώτες, τότε φαντάζεστε τι θα γίνει;».
Σχολίασε πως «αναγκαστήκαμε και βγήκαμε για ομόλογα. Άρα δεν έλεγε ψέματα ο πρωθυπουργός ότι τα ταμειακά αποθέματα φτάνουν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου», και συμπλήρωσε πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να ακούει μόνο αλήθειες. Είχαμε ευθύνες που δεν ψηφίσαμε έγκαιρα τα μέτρα. Αργήσαμε. Ας δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο. Θα παλέψουμε ώστε οι αποδεδειγμένα άνεργοι να μην επιβαρύνονται. Το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο πιστεύω ότι για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα είναι πολύ πιο δίκαιο. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή μελετά ένα φορολογικό νομοσχέδιο όσο το δυνατόν δικαιότερο που θα αποκαθιστά αδικίες. Η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια. Θέλω όλοι μας να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από τη λαίλαπα. Κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή τη χώρα, τηρώντας όμως αυτά που ψηφίσαμε».
Άρης ΜΕΝΤΙΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου