Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ποιές περικοπές γίνονται στα ειδικά μισθολόγια

Ποιές περικοπές γίνονται στα ειδικά μισθολόγιαΔημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι ΔΕΚΟ-ΟΤΑ-ΝΠΔΔ που αμείβονταν μέχρι τώρα με ειδικά μισθολόγια θα εισπράξουν φέτους για τελευταία φορά δώρο Χριστουγέννων, το οποίο καταργείται πλήρως από την επόμενη χροννια σε όλον τον δημόσιο τομέα, μαζί με το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας. Τη διαδικασία εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καταγράφει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι

- Καταργούνται πλήρως σε όλο το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ. από την 1/1/2013 τα δώρα
Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα αδείας. Για φέτος θα καταβληθούν κανονικά.
- Αναστέλλεται η περαιτέρω μείωση αποδοχών υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι χάνουν πάνω από 25% λόγω του ενιαίου μισθολογίου. Οι μισθοί τους παγώνουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν στις 31/10/2012.
-   Για τον υπολογισμό των υπερωριών σε ΔΕΚΟ και όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα καταργούνται τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία. Οι αμοιβές για τις υπερωρίες και το ανώτατο όριο ωρών που μπορεί να εργαστεί ένας υπάλληλος, καθορίζονται με βάση το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο.

- Το ενιαίο μισθολόγιο επεκτείνεται στις ΔΕΚΟ.  Σε όσους χάνουν πάνω από 25% λόγω αυτής της ααλλγής,  παρακρατείται από 1ης Νοεμβρίου το 1/4 της διαφοράς μεταξύ παλαιού μισθού και εκείνου που διαμορφώνεται με το  ενιαίο μισθολόγιο.
- Μειώνονται κατά 50% από την 1η Ιανουαρίου αποζημιώσεις, έξοδα παράστασης και πάσης φύσεως αμοιβές των στελεχών  ΝΠΔΔ,  Δήμων, περιφερειών και των ΝΠΙΔ και των ανωνύμων εταιρειών στις οποίες οι ΟΤΑ κατέχουν ποσοστό πάνω από 50%.
- Για το προσωπικό των παραπάνω νομικών προσώπων  παύουν να ισχύουν απο την 1/1/2013 όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και όλες οι διατάξεις νόμων, οι υπουργικές, κανονιστικές ή διαιτητικές αποφάσεις.
-  Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτή των δημάρχων και των περιφερειαρχών
- Καταργούνται πλήρως από την 1/1/2013 οι αποζημιώσεις των μελών των δημοτικών συμβουλίων και κάθε είδους επιτροπών δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις σχετικές συνεδριάσεις.

- Επέρχονται μειώσεις στους βασικούς μισθούς Γενικών Γραμματέων υπουργείων, ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Ειδικών Γραμματέων υπουργείου και ειδικών θέσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου