Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Εγκλώβισαν» τις πανεπιστημιακές αρχές για τρεις ώρες

«Εγκλώβισαν» τις πανεπιστημιακές αρχές για τρεις ώρες
Οι Πανεπιστημιακές Αρχές του ΑΠΘ εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου Επιτροπής Ερευνών για περίπου τρεις ώρες από ομάδα εργολαβικών εργαζομένων και φοιτητών.
Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ με τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα λειτουργίας που έχουν ανακύψει εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στις εργολαβίες φύλαξης, συντήρησης και καθαριότητας, καθώς και της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης ομάδα εργολαβικών εργαζομένων και φοιτητών- όπως ανακοινώθηκε από την Πρυτανεία- πολιόρκησε το κτίριο της Επιτροπής Ερευνών και με βίαιο τρόπο προσπάθησε να παραβιάσει τις εισόδους του κτιρίου.
Περίπου μία ώρα αργότερα κατάφεραν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο και να εισέλθουν στον ισόγειο χώρο του κτιρίου.
Οι εισβολείς , συμφώνα με την ανακοίνωση της Πρυτανείας, είχαν επιθετικές διαθέσεις και το αίτημα των Πρυτανικών Αρχών να απελευθερώσουν το κτίριο συνοδεύτηκε από εντάσεις και αντεγκλήσεις.
Οι Πανεπιστημιακές Αρχές εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου για περίπου τρεις ώρες. Στη συνέχεια οι φοιτητές αποχώρησαν, ενώ ολιγομελής ομάδα εργολαβικών εργαζομένων παρέμεινε, δηλώνοντας ότι προχωρεί σε κατάληψη του κτιρίου μέχρι τα μεσάνυχτα.
Οι Πανεπιστημιακές Αρχές τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το κτίριο, καθιστώντας σαφές ότι οποιαδήποτε ζημία σε αυτό θα καταλογιστεί στο Σωματείο Εργολαβικών Εργαζομένων ΑΠΘ, μέλη του ΔΣ του οποίου ήταν παρόντα.
Είναι γνωστό ότι οι Πρυτανικές Αρχές έχουν επεξεργαστεί και παρουσιάσει στους εργολαβικούς εργαζομένους ολοκληρωμένη πρόταση τεσσάρων σημείων για τη θεσμική και οικονομική επίλυση των προβλημάτων τους, η οποία και απερρίφθη από αυτούς.
Στην ανακοίνωσή της η Πρυτανεία τονίζει ότι «η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία των εργαζομένων στις εργολαβίες δυσχεραίνει την κατάσταση, σωρεύει προβλήματα και λειτουργεί σε βάρος του ΑΠΘ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου