Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Ετσι όπως πάτε θα με ρίξετε και η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος


Σαμαράς: Ετσι όπως πάτε θα με ρίξετε και η χώρα θα οδηγηθεί στο χάοςΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να έχει ξεκινήσει μαραθώνιο τηλεφωνικών επαφών με τους ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκινήσει σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους ευρωπαίους εταίρους και προειδοποιεί ότι δηλώσεις, σαν αυτή που έκανε χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και υπονομεύουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης την ώρα που δίνει κρίσιμες μάχες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο.
«Ετσι όπως πάτε θα πέσει η κυβέρνηση και η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος» προειδοποιεί ο
Πρωθυπουργός τους ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους συνομιλεί από χθε.
Η αβεβαιότητα και η διγλωσσία που επικρατεί τόσο από τους ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους, όσο και από τα στελέχη του πολιτκού χώρου στην Ελλάδα, εντείνουν το εκρηκτικό κλίμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο μεν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάνει έκκληση για την εκταμίευση καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι οριακά και ο δε, υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσπαθεί να καθησυχάσει της ανησυχίες, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την δόση.
Την ιδια ώρα, το ΔΝΤ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην πάρει τη δόση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο της οικονομίας και ότι μοναδική σωτηρία είναι μια συνολική λύση του προβλήματος, με νέο κούρεμα χρέους.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας, καθώς περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικας, και συγχρόνως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εντείνει το νευρικό κλίμα, δηλώνοντας ΄ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για να δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αφήνοντας αιχμές ότι δε θα δοθεί άμεσα η επόμενη δόση.
Η ΕΚΤ από την πλευρά της χαιρετίζει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά ωστόσο ούτε εκείνη δίνει μια σαφή εικόνα για τις αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου