Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΙΚΑ: Ζητάει πίσω τις συντάξεις- μαϊμού

ΙΚΑ: Ζητάει πίσω τις συντάξεις- μαϊμού
Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ Πατρών ζητάει από τους Πατρινούς να επιστρέψουν τις συντάξεις μαϊμού που ελάμβαναν παράνομα για λογαριασμό ανθρώπων που είχαν φύγει από τη ζωή.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει,"Σας παρακαλούμε να προοσέλθετε στα γραφεία μας προκειμένου να μας δώσετε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεσή σας (αναζήτηση του ποσού των … ευρώ, από τη σύνταξη του θανόντος συνταξιούχου … το οποίο πρέπει να εξοφλήσετε εντός πενθημέρου από την παραλαβή
της παρούσης…".

Σύμφωνα με την "Π", έχουν ήδη βεβαιωθεί 31 τέτοιες υποθέσεις Πατρινών. Σε 5 περιπτώσεις έχει πραγματοποιηθεί κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα προχωράει και η εκδίκαση του ποινικού μέρους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των παρανομούντων φέρεται να είναι ευκατάστατοι και κατέχουν καίριες θέσεις σε διάφορους τομείς του Νομού Αχαΐας.

Εκτός από τη διαδικασία που ακολουθεί το ΙΚΑ (διακανονισμός επιστροφής των οφειλόμενων ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων) όλες οι υποθέσεις παραπέμπονται στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου