Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μιχάλης Σκορδάς για το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» Αστοχήσαμε παντελώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς»


“Αναρτήθηκαν οι πίνακες των επιτυχόντων της Ένωσης Καταναλωτών Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες, βάσει των οποίων θα προσληφθούν τα υπόλοιπα άτομα του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» που αφορούν στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, ύστερα από την εξέταση των αιτήσεων που έγινε από το ΑΣΕΠ. Αυτό γνωστοποιήθηκε χθες στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Ένωσης από την πρόεδρο της Κατερίνα Γεροστεργίου, την υπάλληλο της ΕΝΚΑ Ζωή Νικολαϊδου και τον γενικό διευθυντή της «Αναπτυξιακής Καβάλας» Μιχάλη Σκορδά.
«Η ΕΝΚΑ είναι ο πρώτος φορέας που παίρνει την απόφαση του ΑΣΕΠ και άρα είμαστε ο μόνος φορέας που έχουμε την δυνατότητα να αναρτήσουμε τον πίνακα και να αρχίσουμε τις προσλήψεις.
Ήδη ενημερώνουμε τα άτομα που θα προσληφθούν για να αρχίσουν την εργασία τους. Θα είναι πολύ σύντομη η διαδικασία και μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί όλα. Το δυστύχημα είναι ότι οι προσλήψεις αυτές δεν καλύπτουν το συνολικό αριθμό των ωφελούμενων, όπως ήταν στην αρχική προκήρυξη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της η κ. Γεροστεργίου.  
Όπως επισήμανε στην συνέχεια η Ζωή Νικολαϊδου η προκήρυξη αυτή έδινε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας 390 θέσεις, όμως αυτές σήμερα είναι πολύ λιγότερες και μένουν κενές.
Από τους 155 ωφελούμενους που είχαν ως σήμερα προσληφθεί, οι 27 απολύονται. Ακολούθως θα προστεθούν 146 νέα άτομα και άρα συνολικά οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα για την ΕΝΚΑ θα είναι 275, αντί για 390 άτομα που προβλεπόταν από την αρχή.
Σε ερώτηση για τους λόγους που απολύονται τα 27 αυτά άτομα, η κ. Νικολαϊδου απάντησε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που θέτει το ΑΣΕΠ.
Ωστόσο όπως υπογράμμισε θα πληρωθούν για όσο χρονικό διάστημα εργάστηκαν και στην συνέχεια θα αντικατασταθούν από άλλους ωφελούμενους του προγράμματος.
Αίσθηση προκάλεσε πάντως η δήλωση του γενικού διευθυντή της ΑΝΚΑ Μιχάλη Σκορδά, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Αυτό το πρόγραμμα δεν θέλει να βγάλει επιστήμονες, αλλά να δώσει σε 2.000 άτομα δουλειά για πέντε μήνες. Αυτόν τον στόχο πολύ φοβάμαι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν τον πετύχαμε. Αστοχήσαμε παντελώς».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου