Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τώρα κατάλαβαν οι Αμερικανοί τι θα συμβεί μόλις πέσει ο Άσσαντ !

Οι ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν συναίσθηση του τι θα ακολουθούσε σε περίπτωση που οι αντικαθεστωτικοί προχωρήσουν στην πλήρη διάλυση του μηχανισμού ασφαλείας του σημερινού καθεστώτος στη Συρία. Μιλάμε για κατάσταση πλήρους αναρχίας η οποία θα συνοδεύεται από βία μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση Ομπάμα προχώρησε σε προειδοποίηση των αντικαθεστωτικών να μη διαλύσουν την υπάρχουσα υποδομή και να μην προβούν σε αντίποινα, σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος και/ή ενδεχόμενης φυσικής απώλειας του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς αυτό θα βύθιζε τη χώρα στο χάος.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Washington Post. Επί της ουσίας, οι Αμερικανοί τάσσονται κατά της πλήρους διάλυσης του μπααθικού συστήματος της χώρας, προφανώς έχοντας αφομοιώσει τα διδάγματα από τα λάθη που διέπραξαν στο Ιράκ. Οι υπάρχοντες θεσμοί είναι χρήσιμοι για την επόμενη ημέρα της Συρίας υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, αν και είναι πολύ αμφίβολο το αν είναι σε θέση να ελέγξουν την κατάσταση με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου