Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Αντιδράσεις προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις της Realnews

«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ μετά τις νέες αποκαλύψεις της Realnews, για το πως έκλεψαν την εφορία η κόρη του Άκη και η νυν γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαρία Καλτσά. Στο νέο σκάνδαλο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα παρουσιάζεται το...πενταώροφο κόλπο της Καλλιθέας για να μην πληρωθούν οι φόροι.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία και οι αποδείξεις που δημοσιεύει η Realnews έχουν....

προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στο κόμμα, στελέχη του οποίου ζητούν την αποπομπή της Μαρίας Καλτσά.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή βρίσκεται η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή και η για πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα γενική γραμματέας χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Μαρία Καλτσά λόγω μην καταβολής των απαιτούμενων φόρων κατά την κατασκευή και πώληση πολυτελούς οικοδομής στην Καλλιθέα.
Οι δύο γυναίκες αγόρασαν το 2002 οικόπεδο στο οποίο στη συνέχεια έχτισαν πενταώροφο συγκρότημα γραφείων και προτού καν ολοκληρωθεί το πούλησαν έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Δ. Παπαδημούλης: Ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κ. Καλτσά


Για «σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον
realfm 97,8 και επεσήμανε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή αν η κ. Καλτσά δεν θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του υπουργού Περιβάλλοντος για όσο διαρκεί η έρευνα του ΣΔΟΕ.
Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΝ: «Σύμφωνα με δημοσίευμα υπάρχει μεθόδευση αγοραπωλησίας που επιδιώκει αποφυγή πληρωμής φόρων από την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου και την κ. Καλτσά.
Επίσης η κ. Τσοχατζοπούλου για να δικαιολογήσει μια μεγάλη ρευστότητα εμφανίζεται να κατασκευάζει με την κ. Καλτσά μια 5ώροφη οικοδομή με κόστος λιγότερο από το μισό από το στοιχειώδες μιας πολυκατοικίας. Είμαι πολιτικός μηχανικός δεκαετίες γι' αυτό σας το λέω. Εμφανίζει κόστος γύρω στα 350, αλλά στην πραγματικότητα είναι υπερδιπλάσιο».
Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε πως «Η κ. Καλτσά έπρεπε τουλάχιστον να έχει θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του υπουργού, του κ. Παπακωνσταντίνου και ο ίδιος να έχει βγει και να έχει πει κάτι σήμερα. Επίσης χρειάζεται σήμερα να βγει ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο κ. Διώτης και να μιλήσει Αν τίποτα από αυτά δεν γίνει, τότε το στοιχείο της πολιτικής ευθιξίας είναι είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία».

Έλενα Παναρίτη: Και να είμαστε και να φαινόμαστε ηθικοί

«Το γεγονός ότι η κ. Καλτσά έχει τη συγκεκριμένη συνεργασία με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου είναι το γεγονός που ανεβάζει τα φρύδια πολλών ανθρώπων» τόνισε η κ. Παναρίτη αναφερόμενη στις αποκαλύψεις της Realnews για την γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Realfm 97,8 επεσήμανε πως «Πρέπει και να είμαστε και να φαινόμαστε ηθικοί».

Ποια είναι η Μαρία Καλτσά

Στο βιογραφικό της, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, γίνεται αναφορά στην «έντονη επαγγελματική της δραστηριότητα» και την ίδρυση, το 1993, αρχιτεκτονικού γραφείου μελετών με το οποίο πραγματοποίησε τις μελέτες πολλών ιδιωτικών έργων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Τους στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς της κόρης του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τη γενική γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Μαρία Καλτσά, είχε φέρει ένα χρόνο πριν στο «φως» η Realnews.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου