Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικόν ό,τι είναι Αληθές»

Νομίζουν ότι με την πόλωση και τον φόβο θα αντιμετωπίσουν τον Σαμαρά
Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην ήταν καλοί στη διακυβέρνηση της χώρας. 
Ήταν, όμως, μάστορες στην κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. 
Αυτό ήταν πάντα ο πρώτος στόχος. Σε δεύτερη μοίρα ερχόταν όλα τ’ άλλα. 
Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή, η πόλωση , τα εκβιαστικά διλήμματα και ο φόβος.
Αν πάρουμε ως βάση εκκίνησης των δυο κομμάτων τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα συμφωνήσουμε ότι  είχε αρχίσει να παγιώνεται μια καθαρή διαφορά υπέρ της ΝΔ. Και όχι μόνον αυτό
Η κυβέρνηση καταρρέει σ’ όλους τους τομείς και η εικόνα του κ. Παπανδρέου, που αποτελούσε το ισχυρό όπλο της, έχει ξεθωριάσει.
Αρκεί αυτό; Δηλαδή, η Ν.Δ. κέρδισε τις επόμενες εκλογές; Όχι δεν αρκεί;
Απλώς να υπενθυμίσω, ότι η ΝΔ είχε κερδίσει τις Ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 1999 με άνεση, πήγαν όλοι σε διακοπές, βέβαιοι για τη νίκη που ερχόταν και όταν γύρισαν τον Σεπτέμβριο, τα πράγματα είχαν αλλάζει. Είχε μεσολαβήσει βέβαια το πανηγύρι του χρηματιστηρίου..
Προφανώς και τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Αν, όμως, απορείτε γιατί ο μέχρι χθες αρχάγγελος της συναίνεσης κ. Παπανδρέου, έχει μεταμορφωθεί σε κήρυκα της πόλωσης,  έχω μερικές εξηγήσεις.
Πρώτον, μέσω της πόλωσης ο κ. Παπανδρέου θέλει να συμμαζέψει την εκλογική του βάση που αποσυντίθεται και να περιορίσει τις διαρροές προς τη ΝΔ.
Δεύτερον,  να μετατοπίσει τη συζήτηση σε πιο συγκρουσιακά θέματα, που τα αντιλαμβάνονται καλύτερα οι οπαδοί του, έτσι ώστε να αλλάξει η ατζέντα από την οδυνηρή πραγματικότητα.
Τρίτον, για να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική ανεπάρκεια και αποτυχία. Όταν δεν έχουμε έργο, επιτιθέμεθα στην αντιπολίτευση και φανατίζουμε τον κόσμο!
Τέταρτον, για να φθείρει προσωπικά, προφανώς και πολιτικά τον κ. Σαμαρά. Όχι μόνο γιατί πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, αλλά γιατί η πολιτική του δικαιώνεται εκ των πραγμάτων.
Το δεύτερο σκέλος της τακτικής Παπανδρέου, έχει να κάνει με τα εκβιαστικά διλήμματα και τα σενάρια φόβου. 
Θέλουν τους πολίτες να ζούν διαρκώς με τον φόβο της επικείμενης αποκάλυψης. Ενός επερχόμενου  οικονομικού …Αρμαγεδώνα! Οι ίδιοι συντηρούν τα σενάρια χρεοκοπίας γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα ελέγχουν τη συμπεριφορά του κόσμου. Ο πολίτης που φοβάται, δεν διαμαρτύρεται, αλλά υπομένει.
Παράλληλα, επαναφέρουν και τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα για ενόψει έκτης δόσης. Τα ίδια πάλι!
Επιχείρησαν να στήσουν αυτό το άθλιο σενάριο της παραπληροφόρησης «για την μεγάλη επιτυχία των Βρυξελλών».  
Ήταν οικτρό το θέαμα, με τους  χειροκροτούντες υπουργούς λες και υποδεχόταν τον Γεώργιο τον τροπαιοφόρο! Είχαν τόσο πολύ ανάγκη μιας επιτυχίας ,που μας εμφάνισαν ως επίτευγμα την επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας! Χρειάζεται ταλέντο για να το αποτολμήσεις.
Όμως, στο θέμα αυτό έπαιξαν και έχασαν, γιατί πλέον το παιχνίδι δεν γίνεται  με όρους Ελλάδας! 
Μπορεί εν οίκω, μέσω του ισχυρού προπαγανδιστικού μηχανισμού, να καταφέρνουν να ελέγχουν τη διακίνηση της πληροφόρησης, δεν μπορούν όμως να κάνουν το ίδιο και με τα διεθνή ΜΜΕ. Και η αλήθεια άρχισε να μας έρχεται απ’ έξω.
Τι θα γίνει απ’ εδώ και στο εξής;
Ο κ. Παπανδρέου θα περάσει σε μια φάση πολιτικής όξυνσης. Θέλει με κάθε τρόπο, μες το Καλοκαίρι, να σταματήσει το άνοιγμα της ψαλίδας, εί δυνατόν,  και να το περιορίσει. Θα του έχουν πεί οι δημοσκόποι, ότι έτσι και η τάση ενισχυθεί τον Σεπτέμβριο, τότε η κατάσταση θα ξεφύγει.
Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της Ν.Δ.
Το έχω γράψει και παλαιότερα: Στην Ελλάδα τις απαντήσεις τις έχουν δώσει οι ποιητές μας: «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί  Εθνικόν  ό,τι είναι Αληθές».
Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Γιατί οδηγηθήκαμε εδώ και κυρίως ποιος είναι ο δρόμος που θα αποτρέψει την καταστροφή. Γιατί, αυτός που ακολουθούμε, οδηγεί κατ’ ευθεία εκεί..
Κώστας Ροδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου