Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η Άννα φτιάχνει στρατό από εκπαιδευτικούς

  
Η Άννα φτιάχνει στρατό με εκπαιδευτικούς
Oι προσκυνημένοι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ ΕΠΕ παρευρίσκονται συστηματικά σε διάφορες αμφιβόλου σημασίας, επιστημονικότητας κι ενδιαφέροντος "ημερίδες". Είναι όμως ιδιαζούσης χρησιμότητας για την προϊσταμένη τους Υπουργό.

Κάποιοι από τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, τελικά δεν στηρίζουν όσο θέλουν να φαίνεται τον Γιώργο Παπανδρέου ή τουλάχιστον αναλώνουν περισσότερο χρόνο και φαιά ουσία για την δημιουργία των δικών τους μηχανισμών.
Πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, θέλουν μια από τους περί ου ο λόγος κορυφαίους να είναι η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Και επειδή οι καθηγητές και πολλοί είναι και μεγάλο κύκλο γνωριμιών έχουν, η αρμόδιος υπουργός, τους τελευταίους μήνες οργανώνει στους κόλπους της εκπαίδευσης τον προσωπικό της στρατό.

Το σχέδιο είναι απλό: Ημερίδες. Ναι, όπως το ακούσατε, διοργάνωση ημερίδων στις οποίες καλούνται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και στις οποίες η υπουργός παραβρίσκεται πάντα, για να μιλήσει, να γνωρίσει, να σφίξει χέρια και να χτυπήσει φιλικά πλάτες.

Οι ημερίδες - λένε οι γνωρίζοντες τον χώρο της εκπαίδευσης, δεν είναι κάτι άγνωστο, αλλά ποτέ ως σήμερα δεν γινόντουσαν με αυτή τη συχνότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όσες γινόντουσαν, αποτελούσε είδηση να παραβρεθεί ο υπουργός, μιας και αποτελούσαν ρουτίνα. Τώρα οι ημερίδες διοργανώνονται λες και το ζητούμενο δεν είναι να συζητηθεί π.χ. η διά βίου μάθηση- το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο, αλλά να παραβρεθεί η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και να μιλήσει σε ένα φιλικό- για το ΠΑΣΟΚ, ακροατήριο.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Κουμέντο, περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής να αποτελεί τον σημαντικότερο μοχλό στην  προσπάθεια αυτή της Άννας, αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες για την κινητοποίηση εκπαιδευτικών. Ο Γ. Κουμέντος, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο, γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία των εκπαιδευτικών και κινεί τα νήματα του εγχειρήματος.

Ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι τα κονδύλια τα οποία ξοδεύονται αφειδώς για ανούσιες ημερίδες την εποχή των μεγάλων περικοπών και στην Παιδεία. Από πού αντλούνται; Και πόσο είναι το ακριβές ποσό που έχει ως σήμερα δαπανηθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου