Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οι αδικίες της Εφορίας


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει άγριο κυνηγητό, όχι όσων φοροδιαφεύγουν και χρωστούν στο Δημόσιο τεράστια ποσά, αλλά κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων που αγωνίζονται σκληρά να τα βγάλουν πέρα με τα μέτρα ακραίας λιτότητας που έχει επιβάλει το Μνημόνιο. Αντί να διεκδικήσει αποφασιστικά και με αποτελεσματικούς μηχανισμούς την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών προς τις Εφορίες και τα Τελωνεία, οι οποίες φθάνουν πλέον στο ύψος – ρεκόρ των 40 δις. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νέα, ακόμα πιο ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών, μήπως καταφέρει και εισπράξει ένα μέρος από αυτά. Και αντί να εντοπίσει αυτούς που εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν, αποκρύπτοντας τα πραγματικά τους εισοδήματα, καταφεύγει συνεχώς στην εύκολη λύση της
υπερφορολόγησης των έντιμων και συνεπών φορολογουμένων που δεν αποκρύπτουν τίποτα και υποχρεώνονται να πληρώνουν στο κράτος δυσβάσταχτα για τα βαλάντιό τους ποσά.
Στην Ελλάδα του Μνημονίου οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται αντί να αμβλύνονται και η φορολογική δικαιοσύνη που είχε επίσης υποσχεθεί η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει δώσει τη θέση της στη μεγαλύτερη φορολογική και κοινωνική αδικία που επικράτησε ποτέ στον τόπο. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων εσόδων από αυτούς από τους οποίους μπορεί να τα εισπράξει εύκολα και γρήγορα. Κι ας είναι κατά πολύ λιγότερα από τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει το κράτος από τα χρήματα που του οφείλονται. Στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, τιμωρείται η ειλικρίνεια και η τιμιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά επιβραβεύεται η ανειλικρίνεια και η φοροδιαφυγή των ολίγων που επιμένουν να αδιαφορούν για τους υπόλοιπους και για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου