Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ Fitch: Η επικράτηση της ΝΔ περιορίζει τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ

Fitch: Η επικράτηση της ΝΔ περιορίζει τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ
Μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στο δεύτερο γύρο εκλογών που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και οδήγησε στο σχηματισμό κυβέρνησης που στηρίζει το μνημόνιο, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει μειωθεί σημαντικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Τα ανωτέρω αναφέρει σε νέα έκθεσή του ο οίκος Fitch, στην οποία έκθεση προειδοποιεί πως η συνεχιζόμενη ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη απειλή για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ωστόσο, ο οίκος προειδοποιεί πως η ύφεση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ τα αποθέματα ρευστότητας επιδεινώνονται συνεχώς. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει, κατά τη Fitch, πως είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές της για τη συνέχιση του οικονομικού προγράμματος της χώρας και δη την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.
"Δημοσιονομική λιτότητα και επώδυνες μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με την ισχυρή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν σαφή ένδειξη πως οι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένοι", σχολιάζει η Fitch στην έκθεσή της.
"Η συστημικής φύσεως κρίση που έχει πλήξει την Ευρωζώνη, προκαλώντας μαζικές υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων των ευρωπαϊκών κρατών, δεν θα περιοριστεί αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν προχωρήσουν στην κατάρτιση αξιόπιστων σχεδίων στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας πραγματικής δημοσιονομικής, οικονομικής και πολιτικής ένωσης", επισημαίνει ταυτόχρονα ο οίκος.
"Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων δεν θα δώσει την οριστική λύση στην κρίση, ωστόσο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ώστε να ληφθούν ορισμένα μέτρα στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας", προσθέτει η Fitch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου