Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Ένα είναι το αφεντικό μας,ο ελληνικός λαός

Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο την αρχή μια νέας εποχής για το πολιτικό μας σύστημα γιατί για πρώτη φορά συγκροτείται κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση, η οποία έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντας όπως προβλέπει το σύνταγμα. «Είναι ένα τολμηρό βήμα που απαιτει συναινέσεις, στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού ... Θα το πετύχουμε λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Η προγραμματική συμφωνία θα βγει στη δημοσιότητα και είναι πρωτοφανής. Αυτή ήταν η εντολή του ελληνικού λαού στις εκλογές».

Ο νέος Πρωθυουργός χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα «κυβέρνηση ευθυνής πρωτίστως», επισημαίνοντας πως «συνεργαστήκαμε για να κάνουμε μεγάλες τομές».

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως ο μισθός των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα κοπεί κατά 30% και πως θα περιοριστεί στον ελάχιστο αριθμό η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων από δημόσιους λειτουργούς, ενώ τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που υπάρχουν κάμερες στο υπουργικό συμβούλιο και απευθυνόμενος στους υπουργούς τους είπε: "Όχι κάθε μέρα στα κανάλια. Θα έρθω στα υπουργεία σας και θα φτιάξω στοχοδιάγραμμα. Θα υπάρξει παρακολούθηση". Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περιοδος χάριτος για αυτήν την κυβέρνηση και έδωσε έμφαση στην αποτελεσματικότητά της: «Με νοιάζει το έργο και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη είναι η λέξη αποτέλεσματικότητα», είπε και προανήγγειλε πως θα μπει «χρονο-στοχο-διάγραμμα» για κάθε υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου