Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε. ΔΕ Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απάντηση σε κείμενο των Παρεμβάσεων


                  Δ.Α.Κ.Ε..

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ    Ε΄   ΕΛΜΕ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ     
Θεσ/νίκη:   5 / 6 / 2012


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

 Αγαπητοί συνάδελφοι

Η φετινή λειτουργία της Ε΄ ΕΛΜΕ ξεκίνησε με πρωτόγνωρες για τον κλάδο, αλλά και για τον αξιακό μας πολιτισμό σα συλλογικά υποκείμενα συμπεριφορές.

 Ο επικεφαλής των «παρεμβάσεων» κ. Χρήστος Ζαγανίδης αφού διατύπωσε συνδικαλιστικό λόγο ξεκινώντας με το πλουραλιστικό και δημοκρατικό «να εξαφανίσουμε από το συνδικαλιστικό χάρτη τη ΔΑΚΕ» επιφύλασσε για τον εαυτό του ένα ρόλο που κρατούσε κρυφό μέχρι τη στιγμή που «κατέλαβε» την προεδρία.

Ας μείνουμε λίγο στο «κατέλαβε». Αρνήθηκε τη βασική διαχρονική αρχή συγκρότησης αναλογικού προεδρείου, προτείνοντας προγραμματικό προεδρείο, όπως βέβαια εννοούσε αυτός τις συγκλήσεις. Αυτοί που το κατάλαβαν είπαν ευχαριστούμε δε θα πάρουμε. Κάποιες συνιστώσες ανακάλυψαν τον ηγέτη που έψαχναν χρόνια και κρύφτηκαν πίσω από τη πλάτη του.

Τον τρόπο διαχείρισης της προεδρίας ο κ. Ζαγανίδης φάνηκε ότι τον είχε προετοιμάσει και
σχεδιάσει  από νωρίς και φυσικά γρήγορα μετέτρεψε ένα συνδικαλιστικό ρόλο σε πολιτικό. Στο στόχαστρο του βρέθηκε από νωρίς η ΔΑΚΕ γιατί αντιστάθηκε. Οι προσπάθειες για φίμωση ενδοσυνεδριακά απέτυχαν, η δημόσια σπέκουλα απαντήθηκε.

Έτσι σιγά-σιγά ο κ. Ζαγανίδης μετέτρεψε  την Ε΄ ΕΛΜΕ σε όμηρο παραλυτικών συμπεριφορών πολιτικών παρατάξεων. Αναδείχθηκε καλός στις εξαγγελίες και ανεπαρκής στα δύσκολα. Καταργώντας το δημοκρατικό διάλογο τροφοδοτούσε ακραίες συμπεριφορές επικουρούμενες και από άλλα μέλη της ευρύτερης παράταξης του. Οι επιπτώσεις από τον τρόπο που διαχειρίζεται τη προεδρία είναι τραγικές. Αφού συγκρούσθηκε με όλους τους Δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αφού απέτυχε να δημιουργήσει στα μέτρα του γονεϊκό κίνημα, επειδή ήθελε να το ευθυγραμμίσει με τη πολιτική της «ανταρσυα»  και άλλων συνιστωσών, αφού στις εκδηλώσεις που οργάνωσε και τόσο διαφήμισε προσήλθαν ελάχιστοι, γιατί απορρίφθηκε ο ηγεμονικός του ρόλος, αφού δε κατάφερε να προωθήσει κανένα από τα αιτήματα των συναδέλφων γιατί με όλους τους συνομιλητές του επέδειξε ακραίες συμπεριφορές, αφού διοικητικά όργανα αρνούνται  να παγιδευτούν σε συνομιλίες με ατζέντες πολιτικού περιεχομένου που προσπαθεί να επιβάλει, επιχειρεί πια να εξαπολύσει τυφλές επιθέσεις εναντίων της ΔΑΚΕ προσπαθώντας να επιρρίψει στους άλλους τις ευθύνες της αναποτελεσματικότητας του.

Αυτή η πατερναλιστική αντίληψη του συνδικαλισμού εκτός από παρωχημένη και προσβλητική είναι και ανήθικη απέναντι στο κλάδο που επιθυμεί πρωτοβουλίες, προτάσεις, σοβαρότητα και συνεργασίες. Κάνοντας επί 5 μήνες ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, διεκδικεί ο κ. Ζαγανίδης το ρόλο του ιππότη που προστατεύει τους πάντες και τα πάντα. Παραμένοντας όμως αποξενωμένες επιβάλλεται με φλύαρες και υβριστικές ρητορείες και καταγγελτικούς δεκάρικους που έχουν κουράσει.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Ζαγανίδης απέρριψε τη συνεργασία, αρνήθηκε τη συλλογική δουλειά, απέφυγε να ασχοληθεί με τον κλάδο, ενώ αντίθετα αγωνίζεται για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και δημοσιοποιεί ψηφίσματα που αφορούν εργαζόμενους διαφόρων κλάδων ανά την επικράτεια προτιμώντας για τον εαυτό του ένα «διεθνιστικό» ρόλο.

Για τον κ. Ζαγανίδη η διαφορετική φωνή παρουσιάζεται ως αίρεση και πρέπει να διώκεται. Προσπαθεί να «θάψει» κάθε αντίθετη φωνή. Να στρέψει συναδέλφους εναντίον της ΔΑΚΕ ακολουθώντας φασιστικές αντιλήψεις του  «κατηγορείτε συνέχεια στο τέλος κάτι θα μείνει».  Να αναγάγει τον εαυτό του  σε μεγαλοσυνδικαλιστή που κανείς δε τολμά να τον αμφισβητήσει. Να τρομοκρατεί κάθε αντίθετη έκφραση. «Κάτσε κάτω» «Δε θα μιλάς τώρα» «Θα σου δώσω  το λόγο όταν κρίνω» είναι δημόσιες εκφράσεις του αγαπημένο του λεξιλογίου.

Σε αυτό το θλιβερό ρόλο τον βοηθούν και διάφορες συνιστώσες  ευκίνητοι και περιττοί που εκ του ασφαλούς χύνουν τη χολή τους, αφού υπέκυψαν πολύ γρήγορα και συνεργάστηκαν μαζί του.

Εμείς στο μέλλον δε θα μείνουμε πλέον σιωπηλοί στο όνομα της ενότητας και της συνοχής για τις οποίες αγωνιστήκαμε. Έχουμε συγκεκριμένη εντολή, αυτή τιμούμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα και οι συνάδελφοι το γνωρίζουν.

Για το ΔΣ της ΔΑΚΕ  Ε΄  ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΪΤΣΙΔΗΣ                        ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΡΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου