Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Σε τι ακριβώς διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προϋποθέσεις Σαμαρά;

Προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει (παρά τα εκ διαμέτρου αντίθετα λεγόμενα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ), ότι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αποφεύγοντας διακριτικά τον όρο "καταγγελία" και πως πρόθεση του είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Μετά τις πρώτες εκλογές πίεσε (αυτό τουλάχιστον θέλησε να περάσει επικοινωνιακά) το ΚΚΕ να συνεργαστεί, ώστε να σχηματίσουν την περιβόητη "κυβέρνηση της αριστεράς". Το ΚΚΕ που δηλώνει κατά του ευρώ και υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., στόχοι που είναι προγραμματικά σαφέστατα αντίθετης κατεύθυνσης, σε σχέση με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Τσίπρας έσπευσε να ξεκαθαρίσει αμέσως πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, όπως τις έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς; Μόλις δύο: Πρώτον η παραμονή στο ευρώ και δεύτερον η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Γιατί, λοιπόν, τόση βιασύνη να διαχωρίσει τη θέση του; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα αντίθετος με κάποιο από τα δύο προαπαιτούμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου