Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Παίζει με το Δημόσιο



Εχοντας εξασφαλίσει την παρασκηνιακή στήριξη «πράσινων» συνδικαλιστικών παραγόντων από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε χθες σε ανέξοδες υποσχέσεις και ακοστολόγητες διαβεβαιώσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άδραξε την ευκαιρία «να χαϊδέψει» και αυτή την επαγγελματική κατηγορία πολιτών, μοιράζοντας ελπίδες για εργασιακή σιγουριά των πάντων στον δημόσιο τομέα και κομματική απεξάρτησή τους από τους κυβερνώντες. Αντιλαμβανόμενος όμως ότι
μπορεί να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο μέλλον, απέφυγε να αναφερθεί στις χιλιάδες προσλήψεις που υποσχόταν το κόμμα του το προηγούμενο διάστημα και επέλεξε τη βολική οδό των «μη απολύσεων» και της μη συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

«Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ., με λυσάρι το Μνημόνιο, προβλέπουν 150.000 απολύσεις ως το 2015, προκειμένου να συνεχίσει όμως ο δημόσιος τομέας να είναι γραφειοκρατικός και δυσλειτουργικός. Οι απολύσεις θα συρρικνώσουν τις αναγκαίες εκείνες λειτουργίες του. Δεν θα άρουν τους βασικούς παράγοντες που δημιουργούν την παθογένεια στον δημόσιο τομέα, δηλαδή την κομματοκρατία, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη στρατηγικής» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του κόμματός του στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε την παθογένεια της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας «στο γεγονός της λαφυραγώγησης του δημόσιου τομέα από τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν μια κομματοκρατία».

«Επιβάλλουν πελατειακές σχέσεις, από τους υπουργούς που κάθε φορά που αναλαμβάνουν φέρνουν μαζί τους στρατιά συμβούλων και μετακλητών, που παρακάμπτουν την ιεραρχία στη Δημόσια Διοίκηση και κυρίως από την έλλειψη στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού» υποστήριξε μεταξύ άλλων. Μάλιστα, για να δώσει και μια νότα αντιμνημονιακής ρητορείας, εμφανίστηκε να περιφρονεί τις υποδείξεις των ξένων για την αναδιάρθρωση του κράτους.

«Δεν έχουμε ανάγκη καμία Task Force για να μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχουν οι δυνατότητες, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση για έναν δημόσιο τομέα που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία και στα εκπαιδευμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης».

Εν τω μεταξύ, υπό το βάρος της κλιμακούμενης διόγκωσης της εγκληματικότητας, ο Α. Τσίπρας από τη Σπάρτη, όπου μίλησε χθες το βράδυ, υποχρεώθηκε να αφήσει τις χαριτωμένες θέσεις για τον ρόλο τις ΕΛ.ΑΣ. και να βάλει το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών στον προεκλογικό διάλογο.

«Θα αντιμετωπίσουμε το καθημερινό έγκλημα και μικροέγκλημα με τον αστυνομικό της γειτονιάς. Θα αποκαταστήσουμε την οικονομική και επαγγελματική αξιοπρέπεια του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία ο αστυνομικός θα προστατεύει τον μέσο πολίτη. Δεν θα προστατεύει ούτε τον μεγαλοεπιχειρηματία ούτε τον μεγαλοδημοσιογράφο. Θα πάψει η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι» τόνισε.


Γ. Κατσίγιαννης



ΕΥΑΘ: «Επικίνδυνη σύγχυση ρόλων από ΣΥΡΙΖΑ!»

Εντονα και αδικαιολόγητα εχθρική χαρακτήρισε η ΕΥΑΘ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Νίκου Παπαδάκη με στελέχη της Suez και μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι καταδεικνύει επικίνδυνη σύγχυση ρόλων και έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς.

«Η διοίκηση μιας ανώνυμης εταιρίας δέχεται όποιους ζητήσουν να τη δουν, Αγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, πολύ δε περισσότερο όταν, όπως στην περίπτωση της Suez, κατέχουν το 5,5% των μετοχών της ΕΥΑΘ και πρόκειται άμεσα να ακολουθήσει γενική συνέλευση της εταιρίας» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, σημειώνοντας ότι η συζήτηση δεν είχε καμία σχέση με την αποκρατικοποίηση, η οποία άλλωστε δεν είναι δουλειά της διοίκησης της εταιρίας. «Το ότι η Suez είναι πιθανός υποψήφιος σε περίπτωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ελληνικό κράτος είναι γνωστό από καιρό. Η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και αφορούσε τα θέματα της γενικής συνέλευσης και την πορεία της εταιρίας».

Στην ανακοίνωσή του μία ημέρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το θράσος των golden boys, που με τις ευλογίες ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και μεγαλοεπιχειρηματιών ξεπουλούν ακόμη και τώρα τη δημόσια περιουσία, δεν έχει όρια». «Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Παπανδρέου μετά υποδείξεως του κ. Πάγκαλου διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης και εν μέσω προεκλογικής περιόδου συναντήθηκε χθες με στελέχη της γαλλικής εταιρίας Suez, προκειμένου να συζητήσει σχετικά με το ενδιαφέρον της να αγοράσει το 74% της ΕΥΑΘ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου