Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ψήφος για την Ελλάδα

Η άσκηση του δικαιώματος της ψήφου, δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία ,μια πράξη ρουτίνας , ένα απλό γεγονός που μας αγγίζει ελάχιστα.
Είναι ένα δικαίωμα που μας δίνει δύναμη για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα και τον εαυτό μας. 
Είναι ένα δικαίωμα που μέσα από αυτό μπορεί ο καθένας μας  να
αλλάξει πολλά πράγματα και καταστάσεις.
Είναι ένα σταθμός για να ξεφύγουμε από το χθες και να κάνουμε μια καινούργια αρχή.Είναι χρέος μας να ψηφίζουμε και να αποφασίζουμε για την τύχη μας.

     Είναι πράξη ιερή η ψήφος, γι αυτό εξ άλλου είναι και μυστική.Όταν ψηφίζουμε ξεδιπλώνεται ο εαυτός μας πνευματικά - ψυχικά- ηθικά και αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας.Για ένα αύριο που δεν θα επαναλαμβάνονται καταστάσεις που υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Ένα αύριο που  θα ξεφεύγει  από την αδικία και την εξαπάτηση. Ένα αύριο που θα ξεφεύγει από τους επίδοξους καιροσκόπους.Ένα αύριο που θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στη συμμετοχή όλων και στην αξιοκρατία Η ψήφος ξεκινά από το ύψος της καρδιάς μας,αλλά πρέπει να αγγίζει και τη λογική μας ,τη συνείδησή μας και την φρόνηση.

 Την Κυριακή που έρχεται θα συγκρουσθούν δύο κόσμοι αντίθετοι . Από τη μια η αλήθεια,το εφικτό, η ελπίδα και από την άλλη το ψέμα,το ανέφικτο και η οπισθοδρόμηση.
Από τη μια η συνέχεια, η συνέπεια και η προοπτική και από την άλλη ο λαϊκισμός,  η αβεβαιότητα και η υποκρισία.Από τη μια υπάρχει ένα κόμμα(Νέα Δημοκρατία) με εξειδικευμένο πρόγραμμα για όλους τους τομείς της ζωής μας και από την άλλη κάποιο άλλο (Σύριζα)που αεροβατεί και κινείται άκρως επικίνδυνα.

Θέτει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή μας προοπτική.Στον Σύριζα όλοι συμφωνούν,ότι μεταξύ τους σε όλα διαφωνούν.Μοιάζουν με μια παράφωνη ορχήστρα που εκπέμπει ασύνδετους ήχους.

 Παράλληλα από τη μια πλευρά έχουμε έναν αρχηγό(Αντώνης Σαμαράς) που ξέρει πού πηγαίνει,τι μπορεί να διεκδικήσει, πώς θα βγούμε από τα δύσκολα και από την άλλη κάποιον άλλο (Τσίπρα) που κινείται σε ένα τεντωμένο σχοινί και υπόσχεται περιπέτειες.

 Γι αυτό στην ψήφο μας την προσεχή Κυριακή κρίνονται πολλά και για μας, αλλά πάνω απ' όλα για τη χώρα μας.

 Γι' αυτό μην αφήνεις τους λαοπλάνους, στυλ Τσίπρα  να σου πετάξουν στον αέρα και την ψήφο σου και το ΕΥΡΩ και την Ευρωπαϊκή σου πορεία.

Βασίλης Τέγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου