Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ Ολάντ: «Να εμβαθύνουμε την οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρώπης»

Ολάντ: «Να εμβαθύνουμε την οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρώπης»
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ πως οι δύο χώρες επιθυμούν να «εμβαθύνουν την οικονομική, νομισματική ένωση και αύριο πολιτική ένωση» στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, που υποδέχθηκε την καγκελάριο μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά την οποία θα εξετασθούν τα μέσα για την καταπολέμηση της κρίσης στην Ευρωζώνη, τόσο το Παρίσι όσο και το Βερολίνο επιθυμούν «να εμβαθύνουν την οικονομική, νομισματική και αύριο πολιτική ένωση,
προκειμένου να επιτύχουμε ολοκλήρωση και αλληλεγγύη, ολοκλήρωση στο βαθμό που είναι απαραίτητη, αλληλεγγύη στο βαθμό που είναι εφικτή».
Ο κ. Ολάντ είπε επίσης ότι έχει σημειωθεί ήδη κάποια πρόοδος, ιδίως στο θέμα της ανάπτυξης.
Να χτίσουμε την ισχυρή και σταθερή Ευρώπη του αύριο
«Αυτό είναι το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει... Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τη συνοχή της, τη δύναμή της, την ενότητά της και την αλληλεγγύη της», κατέληξε ο κ. Ολάντ.
Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ είπε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή, έχουμε την υποχρέωση να χτίσουμε την ισχυρή και σταθερή Ευρώπη του αύριο».
Η κ. Μέρκελ δήλωσε και αυτή από τη μεριά της ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Ανάπτυξης, το οποίο ευελπιστεί ότι θα εγκριθεί αύριο, συμπληρώνοντας ότι μας αξίζει περισσότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη που λειτουργεί, κάτι που περιμένουν και οι αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου