Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Καλωσορίζουμε τον κ. Δραγασάκη στις θέσεις του Α. Σαμαρά


Για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει και έμπρακτα ότι είναι μια Βαβέλ επικίνδυνη για τον τόπο. Ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που ο καθένας λέει ότι θέλει γιατί προφανώς δεν… τους κοστίζει τίποτε.
Λίγες ώρες αφ’ ότου ο Λαφαζάνης αρχικά και ο Τσίπρας στη συνέχεια μιλούσαν ξεκάθαρα ακόμη και για έξοδο από το ευρώ ή για διακοπή της χρηματοδότησης κι ότι θα αντέξουμε σ’ αυτήν, έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης για να πει στον κόσμο εντελώς διαφορετικά.
Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός (που εκπροσωπούν τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ) να μιλάνε για πιθανή επιστροφή στη δραχμή μέσω της καταγγελίας του μνημονίου κι από την άλλη ο τσάρος της
οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ να λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Όχι στη μονομερή καταγγελία, είπε ο κ. Δραγασάκης, όχι στη μονομερή στάση πληρωμών αλλά στη συμφωνία με τους πιστωτές μας.
Είπε επίσης ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική κι ότι η ανάπτυξη είναι ο στόχος του κόμματός του.
Καλωσορίζουμε τον κ. Δραγασάκη (θα ελπίζαμε και τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που…) στο ρεαλισμό κι όχι στην οικονομική πραγματικότητα. Τον καλωσορίζουμε στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Αυτά ακριβώς λένε όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις κι όχι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν τη χλωρα πίσω.
Αφού, όμως, ο κ. Δραγασάκης θα μπορούσε κάλλιστα με τις απόψεις του αυτές να γίνει…. υπουργός οικονομικών του κ. Σαμαρά, τι δουλειά έχει με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;. Τι δουλειά έχει με τους κομμουνιστές παλαιάς κοπής, τους αντιευρωπαϊστές αλλά και τους άσχετους που άλλα λένε τη μια ημέρα κι άλλα την άλλη;
Μήπως, όμως, και ο κ. Δραγασάκης είναι μέρος του πολιτικού αχταρμά που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σε μια νίκη του την Κυριακή θα αποκαλυφθεί το πραγματικό του πρόσωπο; Ελπίζουμε να μην το δούμε.
Μιλώντας ο κ. Δραγασάκης στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau τόνισε μεταξύ άλλων:
«Δεν μιλάμε για μονομερή παύση πληρωμών, αλλά για συμφωνία με τους πιστωτές μας. Τονίζει ότι μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη και κάνει λίγο για την ανάγκη ρεαλιστικής επιλογής για τον τερματισμό της κρίσης χρέους.
«Μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία όπου θα υπάρχει απασχόληση για όλους είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας» δηλώνει ο κ. Δραγασάκης και εξηγεί ότι η παρούσα πολιτική καθιστά ολοένα και περισσότερο αναγκαία την έξωθεν βοήθεια, επειδή το δημόσιο χρέος αυξάνει ανεξέλεγκτα λόγω της ύφεσης και επειδή, λόγω της ανασφάλειας, πολλοί Έλληνες μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός της χώρας. «Εμείς, απ’ την πλευρά μας, θέλουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα λιγότερο εξαρτημένη από την έξωθεν βοήθεια» δηλώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι δεν θέλει οι φορολογούμενοι της Ευρώπης να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μόνο για να σωθούν οι τράπεζες.
«Μέχρι τώρα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση με διαρκώς νέα δάνεια και με σκληρά μέτρα λιτότητας. Είναι σα να δίνει κανείς σ’ έναν υπερχρεωμένο άνθρωπο κι άλλα δάνεια αντί για δουλειά. Αποτέλεσμα: η θεραπεία κατά της κρίσης κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη» επισημαίνει και προσθέτει ότι «για να πετύχουμε ανάπτυξη θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες εκείνους που οδήγησαν στην ύφεση- και η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών είναι τέτοιοι παράγοντες».
Ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο, αλλά την ελπίδα ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αλλάξει» και αποδίδει στο σύστημα του δικομματισμού την ευθύνη για την κρίση. Διαβεβαιώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την Ελλάδα ως κομμάτι της Ευρώπης. «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το status της χώρας μας. Εάν κανείς δει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, θα μπορούσε να πει: ίσως δε θα έπρεπε η χώρα να ενταχθεί. Όμως τώρα αποτελεί ήδη μέρος του ευρώ και μία έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου