Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Κ. Καραμανλής: Ψήφος σε ΝΔ, όχι στην περιπέτεια!



Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν σκόπευε να μείνει σιωπηλός μπροστά στην κρίσιμη ψήφο της 17ης Ιουνίου.

Χθες με γραπτή του δήλωση παρενέβη για μια ακόμη φορά στις εξελίξεις στηρίζοντας, από τη μια, τη Νέα Δημοκρατία και, από την άλλη, «αδειάζοντας» τα κόμματα που κινούνται πέριξ της Κεντροδεξιάς, δηλώνοντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στη Ν.Δ. αποτελεί ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρέμβαση του κ. Καραμανλή, ο οποίος στην ουσία λέει «ψηφίστε Ν.Δ.» για να αποφύγει ο τόπος τις περιπέτειες, έρχεται ως συνέχεια των κινήσεων που είχε κάνει στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να σηκωθούν από τις θέσεις τους για να χειροκροτήσουν τις θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη
Σαμαρά.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για «εθνικές συμφορές», αν δεν διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αν πολίτες που δεν έχουν αριστερό προσανατολισμό στηρίξουν Αριστερά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση κάτι τέτοιο δεν βοηθά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής τόνισε:

«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές. Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αντιθέτως, αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, στην ουσία, ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραμένει εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας, καθώς και σημαντική σταθερά της ενότητας της παράταξής μας αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Κ. Καραμανλής, το 2009, στην ουσία, ανετράπη, πληρώνοντας το τίμημα του ρομαντικού εθνικισμού του». Με αυτά τα λόγια ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε με θετική διάθεση τη χθεσινή παρέμβαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά τα όσα είπε για τον Αντώνη Σαμαρά (ο Κώστας Καραμανλής). Είναι σαν να του είπε “σου έδωσα ένα καράβι κι εσύ το έριξες στα βράχια”».


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου