Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ζ. Μακρή: Θα λάβουμε μέτρα εάν συνεχιστεί η απεργία αποχή από την αξιολόγηση

 IMG 20230817 WA0024

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, «προειδοποίησε» τους εκπαιδευτικούς κατά την σημερινή συνάντησή της με τη ΔΟΕ, για μελλοντικές ποινές εάν συνεχίσουν την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Η υφυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και θα πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ παράλληλα είπε ότι έχουμε ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς, με εγκύκλιο, για τις δικαστικές αποφάσεις και δεν ισχύουν οι φήμες ότι καλύπτονται  από την απεργία αποχή της ΔΟΕ.

Όλα προβλέπονται στο θεσμικό πλαίσιο. Θα ακολουθηθεί ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία σχετικά με τις ποινές. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων.Μην πει κάποιος ότι δεν ήξερε, συμπλήρωσε η κα Μακρή.

Μάλιστα, η υφυπουργός εξέφρασε την ευχή, το υπουργείο Παιδείας να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση  να λάβει μέτρα. Οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμοστούν είπε και συμπλήρωσε ότι τα διοικητικά στελέχη οφείλουν να ακολουθήσουν τη νομοθεσία. Το υπουργείο παιδείας θα εφαρμόσει τις χρηματικές ποινές (σ.σ. 6.000 ευρώ) κατά των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, η κα Ζέττα Μακρή ανακοίνωσε ότι μέχρι το Πάσχα, το υπουργείο Παιδείας θα καλέσει το ΔΣ της ΔΟΕ σε νέα συνάντηση με θέμα το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή.

Η Ζ. Μακρή ανέφερε επίσης ότι:

Δεν έχει γίνει συζήτηση για αλλαγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων των εκπαιδευτικών.

Το θέμα αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας αλλά του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου