Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-directorate/menu-directorate-important-announcements/11793-episkepsh-salamina-270324-anak

Επίσκεψη Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε. Πειραιά στη Σαλαμίνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 η 2η Μαθητική Ημερίδα Φιλοσοφίας που διοργάνωσε ο Όμιλος Φιλοσοφίας του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών και Γυμνασίων και Λυκείων της Σαλαμίνας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σαλαμίνος, κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου  Πιερρακάκη  ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά, κ. Μιχαήλ Λιβανός. Παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, Διευθυντές Σχολείων, πλήθος εκπαιδευτικών, ωστόσο κατά κοινή ομολογία τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μαθητές όλων των σχολείων με τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους και τη συνολική παρουσία τους.

 Την ίδια μέρα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος παρευρέθηκε στη δράση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του 1ου ΕΠΑΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ με τίτλο «Άσκηση στη φύση» που διεξήχθη στον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας. Οι μαθητές με την συνοδεία εκπαιδευτικών και της Διευθύντριας κ. Άννας Κανάκη, γνώρισαν την ιστιοπλοΐα, τις βασικές αρχές που τη διέπουν και παρακολούθησαν επίδειξη τεχνικών πλοήγησης των ιστιοπλοϊκών σκαφών από πιστοποιημένους κυβερνήτες και προπονητές ιστιοπλοΐας. Ο κ. Αναστασόπουλος συνομίλησε με τους μαθητές και υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά η θάλασσα και η ναυτιλία στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της χώρας μας. Επίσης τόνισε τις επαγγελματικές προοπτικές των ναυτικών επαγγελμάτων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν επιλογή επιτυχημένης σταδιοδρομίας ειδικά για τους μαθητές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας  παράλληλα ότι στηρίζει  παρόμοιες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου