Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Καλαμάτα: 13χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού μέσα στο σχολείο

 

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ξυλοδαρμού που καταγράφονται στα σχολεία. Εφιαλτικές στιγμές έζησε 13χρονος μαθητής σε Γυμνάσιο στη Καλαμάτα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε πριν λίγες μέρες το 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας όταν τρεις μαθητές της Α Γυμνασίου επιτέθηκαν και έδειραν 13χρονο συμμαθητή τους.  Η βιαιότητα και η δύναμη των χτυπημάτων ήταν τέτοια που ο 13χρονος μαθητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για πρώτες βοήθειες.

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, όμως εντύπωση προκαλεί το ότι δεν ενημερώθηκε την ίδια στιγμή η Αστυνομία για το περιστατικό, παρά μόνο όταν οι γονείς του 13χρονου κατέθεσαν μήνυση. Επίσης, ότι ακόμα και χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είχε λάβει επίσημη ενημέρωση από το σχολείο.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η Αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ο 13χρονος δέχτηκε επίθεση σε διάδρομο του σχολείου έξω από τη σχολική αίθουσα από τους τρεις συμμαθητές του για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Οι τρεις δράστες χτύπησαν τον 13χρονο με κλωτσιές και μπουνιές στο σώμα και το κεφάλι και κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά του 13χρονου από έναν εκ των συμμαθητών του.

Με καθυστέρηση η ενημέρωση της Αστυνομίας

Μετά το περιστατικό η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τους γονείς του τραυματισμένου μαθητή και το ΕΚΑΒ, όχι όμως την Αστυνομία, η οποία μέχρι χθες δεν είχε καταγγελία για το περιστατικό από τη διεύθυνση του σχολείου, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή το Σύλλογο Γονέων. Το ίδιο βράδυ και μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του 13χρονου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 13χρονο θύτη, καθώς και τον πατέρα του για παραμέληση εποπτείας του, οι οποίοι αφέθηκαν με ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο νεαροί δεν εντοπίσθηκαν. Ενώ ο μαθητής φαίνεται να αναρρώνει, η ανακοίνωση του περιστατικού στην Αστυνομία έγινε κατόπιν καταγγελίας από τους γονείς του. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είχε λάβει επίσημη ενημέρωση από το σχολείο μέχρι τη χθεσινή μέρα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση, ενώ οι κατηγορίες κατά των τριών μαθητών - δραστών είναι σοβαρές. Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι η ενημέρωση της Αστυνομίας δεν έγινε άμεσα μετά το περιστατικό, αλλά μετά από την καταγγελία των γονέων του θύματος.

Η ανάληψη ευθύνης από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η αναμονή για περαιτέρω ενέργειες καταδεικνύουν την ανάγκη για δράση και πρόληψη της βίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου