Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Τσακαλώτος: Δεν τσακίσαμε στην υπερφορολόγηση τα μεσαία στρώματα, τα ζορίσαμε

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε την ομιλία του απαντώντας στον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, καθώς και για τα Paradise Papers


Το θέμα της υπέρμετρης φορολόγησης που επέβαλε συνειδητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην μεσαία τάξη και τους συνεπείς φορολογούμενους επανέφερε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή σπεύδοντας ωστόσο να υποστηρίξει ότι «δεν τους τσακίσαμε. Τους ζορίσαμε».

Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τα τυχερά παίγνια την ώρα που ξεκινούσε το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινώντας την ομιλία του για τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης αλλά και για τα Paradise Papers.

«Οι πλούσιοι, η ελίτ, έφτιαξαν ένα νόμιμο σύστημα ώστε να εξαιρούνται από την φορολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει: «Με κατηγορούν ότι έκανε εγώ και ο κ. Χουλιαράκης κυνική ομολογία λέγοντας ότι τσακίσαμε τα μεσαία στρώματα. Να πω προς την ΝΔ ότι δεν ανέφερα πως τσακίσαμε τα μεσαία στρώματα αλλα ότι ζορίσαμε και το κάναμε γιατί θέλαμε να στηρίξουμε τα φτωχά στρώματα. Δεν το θέλαμε αλλά βάλαμε προτεραιότητες. Είναι το θέμα των Paradise Papers που ευθύνονται»

«Γιατί επι 30 χρόνια δεν βάλατε το ζήτημα; Αφού καίγεστε για τα φτωχά στρώματα γιατί δεν μιλήσατε γι αυτό το σκάνδαλο των φορολογικών παραδείσων  που δεν είναι ποινικό αλλά ηθικό;», σημείωσε ο υπουργός.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου