Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την υπόθεση Καμμένου.


Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι... ενδιάμεσος - Ούτε κουβέντα για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω στην αίθουσα το μισό υπουργικό συμβούλιο. Χαίρομαι διπλά που ο Τσίπρας επέλεξε να είναι παρών. Φαντάζομαι στη διάρκεια της ομιλίας μου θα έρθει και στην αίθουσα τελευταία όλο με αποφεύγει. (εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα) Α ήρθατε καλώς τον και άργησε, ανησύχησα προς το παρόν».


Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών για να υπερασπιστεί τον Καμμένο. «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε Τσίπρα-Κάμμενο και όταν εισέπραξε αντίδραση αναρωτήθηκε: Γιατί αντιδράτε;

«Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου. Και όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρας ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος».

«Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με Καμμένο».

Μετά τις συνομιλίες με ισοβίτες ποιος θα έλεγε ότι θα τον υπερασπιζόσαστε και για σκανδαλώδεις πωλήσεις αμυντικού υλικού.

Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός βλέπει να εμφανίζονται μεσάζοντες και να γίνονται υποθέσεις για μίζες.

Στο παρελθόν κι άλλοι είχαν εκχωρήσει τον τομέα της άμυνας στους εσωκομματικούς αντιπάλους τους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν το νούμερο 2 του κόμματος. Έλυνε κι έδενε. Κι εξαιτίας όσων έκανε το 2011 άλλαξε ο νόμος και καταργήθηκαν οι μεσάζοντες. Σήμερα ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή.

Και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους χειρισμούς.

Είστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε, αντστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Αυτός αγόραζε όπλα, εσείς πουλάτε,αλλά στην ουσία είσαστε το ίδιο.

Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε αποπεμφθεί.

Έξι καυτά ερωτήματα για τον πρωθυπουργό

Πάμε σε έξι ερωτήματα τα οποία θα ήθελα να μου απαντήσετε:

1. Γιατί ενώ η Βουλή είχε επιλέξει μια διακρατική Government to Government συμφωνία, εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα; Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μια αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Έλεγε ο κ. Βίτσας απαντώντας στον κ. Κυρίτση: Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία με κάποιον που δεν εκπροσωπεί κράτος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο που εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα και το ερώτημα είναι γιατί...

2. Την ίδια στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία εσείς υπογράψατε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο.Γιατί;

3. Ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;

4. Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη του μεσάζοντα;

5. Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα.Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα.Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;

6. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι ο κ.Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλου. Από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 27 Ιουνίου του 2017, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «Σε συνέχεια σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας...». Για δώστε το αυτό το χαρτί στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο...

Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα και μετρήστε καλά την απάντησή σας.Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Έγιναν όλα καλώς; Τον στηρίζετε, ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες.

Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μην μας πείτε πάλι για τα συμφέροντα που σας πολεμούν,μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα. Σήμερα θα απολογηθείτε για τα δικά σας πεπραγμένα κ. Τσίπρα.

«Αποδείξατε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «με όσα είπατε και δεν είπατε ότι διαψεύσατε και την τελευταία προσδοκία των πολιτών. Δεν μπορείτε να χειριστείτε την οικονομία αλλά αυτό το είχαμε καταλάβει. Μάθαμε πλέον ότι έχετε βουτήξει βαθιά στις υποθέσεις διαφθοράς. Σήμερα επισφραγίζετε και την απογοήτευση των Ελλήνων αξιωματικών που ορκίστηκαν να φυλούν την Πατρίδα για να αποδείξουν ότι ακόμα και στις ημέρες της διάλυσης των θεσμών από μια ανάξια κυβέρνηση υπάρχουν κάποιοι που φυλούν Θερμοπύλες».

«Με προσωπική σας επιλογή κ Τσίπρα ταυτιστήκατε με τον κ. Καμμένο. Αισθάνεστε άνετα μαζί του. Ανεβήκατε σφιχταγκαλιασμένοι και θα πέσετε με τον ίδιο τρόπο» τόνισε.

«Αντί να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα απαντήστε μας για τις μπίζνες του Καμμένου» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνετε. Σας προειδοποιώ όμως: αφήστε ήσυχη την Δικαιοσύνη. Αφήστε να επιτελέσει το έργο της αντι να πιέζετε τους δικαστές. Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι σας».

«Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε. Θεωρείτε πλεονέκτημα ότι οι αντίπαλοί σας δεν ακολουθούν τις τακτικές και τις επιθέσεις θράσους. Αλλά θα το πληρώσετε. Μετά το καταστροφικό εξάμηνο του 2015 ζητήσατε συγχώρηση από τους πολίτες επικαλούμενος αυταπάτες. Πριν από λίγο καιρό είπατε ότι είστε ψεύτες αλλά δεν είστε κλέφτες. Τελικά καταλαβαίνουμε ότι εκτός από αυταπάτες και ψέματα ηγείστε και μιας ανήθικης κυβέρνησης. Θα έρθουν οι εκλογές και τότε δεν θα σας σώσει κανένα βραβείο σθένους. Το βραβείο του χειρότερου πρωθυπουργού θα σας ανήκει δικαιωματικά» έκλεισε τη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου