Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ: ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ



Επί τάπητος οι αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ στην ημερίδα των Ιωαννίνων

Οι αλλαγές που προτείνει το υπ. Παιδείας για το Νέο Λύκειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποίησε χθες στα Γιάννενα η ΟΛΜΕ, παρουσία και του προέδρου της κ. Παπαχρήστο.

Οι αλλαγές που έχουν ήδη προταθεί προκαλούν σύγχυση και άγχος στους μαθητές, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να τονίζει πως το βάρος θα πρέπει να δοθεί στο περιεχόμενο του Νέου Λυκείου , δηλαδή στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, στη μείωση και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης, τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας εξέτασης και την αναβάθμιση της γενικής παιδείας.


Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της γενικής εκπαίδευσης στο Λύκειο, στη δραματική μείωση των γνωστικών αντικειμένων. Διαφωνούμε με το διπλασιασμό των Πανελλαδικών εξετάσεων με την εισαγωγή νέων εξετάσεων στη μέση της σχολικής χρονιάς. Είμαστε αντίθετοι στην όποια φροντιστηριοποίηση και με την προσμέτρηση της βαθμολογίας των δημιουργικών εργασιών, η οποία μάλιστα θα γίνεται από εξωτερικούς αξιολογητές... , είπε δείχνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν από τις προωθούμενες αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης που ευχαρίστησε δημόσια τόσο τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ όσο και τους συναδέλφους του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν μαζικά στην ενημέρωση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου