Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Παράφρων Μπαχτσελί για Έλληνες: Αν κάποιοι το θελήσουν, τους ξαναρίχνουμε στην θάλασσα

Απίστευτο θράσος εξακολουθούν να επιδεικνύουν οι Τούρκοι, προσπαθώντας να μειώσουν την Ελλάδα: "Μπορούμε να ξαναρίξουμε τους Έλληνες στη θάλασσα" (ΒΙΝΤΕΟ)
Απίστευτο θράσος εξακολουθούν να επιδεικνύουν οι Τούρκοι, προσπαθώντας να μειώσουν την Ελλάδα. Tην επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε νησιά του Αιγαίου πριν από λίγες ημέρες επέκρινε ο ηγέτης του Κόμματος ‘Εθνικιστική Δράση’, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ παράλληλα προέβη σε άκρως εθνικιστικές και απειλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την 94η επέτειο της υπογραφής της συνθήκης της Λωζάνης.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Μπαχτελί υποστήριξε ότι:
«Χθες γιορτάσαμε την 94η επέτειο της συνθήκης της Λωζάνης. Η Λωζάνη ήταν η χρονιά της ανεξαρτησίας της Τουρκίας, ήταν ο πολιτικός και διπλωματικός θρίαμβος της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας είπαν στο Μουσταφά Κεμάλ: ‘Πώς είναι δυνατόν; Δεν έχεις καν στρατό’. Κι ο Ατατούρκ απάντησε αμέσως: ‘Θα φτιάξουμε’. ‘Ωραία, αλλά χρειάζονται χρήματα και δεν υπάρχουν’. Και πάλι απάντησε ‘Θα βρεθούν’. ‘Κι ας πούμε ότι βρήκαμε το χρήματα, οι εχθροί μας είναι και μεγάλοι και πολλοί’. Τότε ο Ατατούρκ για τελευταία φορά αναφωνεί: ‘Ας είναι, όλοι νικώνται’. Γελούσαν με αυτά που έλεγε. Η Τουρκική Δημοκρατία δημιουργήθηκε σε συνθήκες ανέχεια, χάρη στην αποφασιστικότητα του αγώνα. Η συνθήκη της Λωζάνης σημαίνει Τουρκική Δημοκρατία».
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απευθυνόμενος στην Ελλάδα δήλωσε μάλιστα απειλητικά ότι ‘αν κάποιοι το θελήσουν, μπορούμε να τους ξαναρίξουμε στη θάλασσα’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου