Έντονη κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο για την Παιδεία άσκησε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι ο αρμόδιος υπουργός «προτρέπει τους διδάσκοντες μεταπτυχιακού να φύγουν στο εξωτερικό» ενώ αναφερόμενη στις διατάξεις του νομοσχεδίου υπογράμμισε ότι «επαναφέρει παθογένειες του παρελθόντος που έκαναν κακό στα ελληνικά πανεπιστήμια, που πλήττει ευθέως την αυτονομία των ιδρυμάτων, που καταργεί θεσμούς που συνέβαλαν στην λογοκρισία και διαφάνεια, που διώχνει διαπρεπείς ακαδημαϊκούς και που υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά».

Άλλο το ακαδημαϊκό άσυλο ιδεών και άλλο το άσυλο εγκληματιών
Από την κριτική της κ. Κεραμέως δεν ξέφυγαν και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το ακαδημαϊκό άσυλο αναφέροντας ότι «επαναφέρει μία παρωχημένη και εξαιρετικά επικίνδυνη αντίληψη». «Είναι άλλο το ακαδημαϊκό άσυλο ιδεών και άλλο το άσυλο που μετατρέπεται σε άσυλο εγκληματιών» τόνισε η κ. Κεραμέως υπογραμμίζοντας ότι «την ώρα που σε όλη την Ευρώπη η συζήτηση για τα Πανεπιστήμια γίνεται για διεθνείς συνεργασίες, εμείς συζητάμε για το αν η αστυνομία έχει δικαίωμα να πιάσει τον κλέφτη και τον βιαστή μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου», σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο Γαβρόγλου περνάει ένα μήνυμα ανομίας και ασυδοσίας».
Περιμένουμε απαντήσεις για την απελευθέρωση μελών του Ρουβίκωνα
Αναφερόμενη στην απελευθέρωση μελών του Ρουβίκωνα που την περασμένη εβδομάδα εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, η κ. Κεραμέως και τις παρεμβάσεις του Προέδρου της Βουλής, η κ. Κεραμέως αναρωτήθηκε: «Με ποια αρμοδιότητα παρεμβαίνει ο πρόεδρος της Βουλής για να ελευθερώσει πρόσωπα που έχουν διαπράξει αδίκημα; Ακόμα στη περιμένουμε απαντήσεις».