Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ε, όχι και «λάθος πρόσωπα», Πρωθυπουργέ!

Ε, όχι και «λάθος πρόσωπα», Πρωθυπουργέ!Παρά τα όσα είπε στον Guardian, ο Πρωθυπουργός, δεν έκανε λάθος στην επιλογή προσώπων. Ηξερε ποιους επιλέγει και για ποιους συγκεκριμένους λόγους τους έβαλε στην κυβέρνησή του
Μιλώντας στον Guardian, ο Πρωθυπουργός, είπε ότι ένα από τα βασικά λάθη του έγινε στην επιλογή προσώπων για την κυβέρνηση του. 
Εντάξει συμβαίνουν αυτά. Εδώ παντρεύεσαι και μετά από είκοσι χρόνια καταλαβαίνεις ότι ζούσες με τον λάθος άνθρωπο.
Ομως όταν επιλέγεις υπουργούς, δεν σε τυφλώνει το πάθος του έρωτα. 
Οταν φτιάχνεις κυβέρνηση οφείλεις να είσαι ψυχρός, μεθοδικός, ακριβής. 
Αλλά μισό λεπτό, να θυμηθούμε μερικά από τα «λάθη» του Αλέξη του Τσίπρα.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης που, κατά την εκδοχή Μαξίμου, επεξεργάστηκε ένα αφελές, ως ηλίθιο σχέδιο για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλάβει ότι ήταν ακατάλληλος για τη δουλειά.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που, ως Πρόεδρος της Βουλής, εξευτέλισε την κοινοβουλευτική διαδικασία, αμαυρώνοντας το κύρος του θεσμού με το προσωπικό της θυμικό και την ιδεοληψία της. Ηταν για χρόνια συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, προφανώς, δεν κατάλαβε σε τι άνθρωπο παραδίδει το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα. 
Δεν απομακρύνθηκε. Εφυγε μόνη της.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που είχε ως στόχο/φαντασίωση/ονείρωξη την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τη μετατροπή της σε δημοκρατία μπολιβαριανού τύπου. Σε αυτόν είχε ανατεθεί το υπουργείο «Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας» -αν έχεις το Θεό σου, Πρωθυπουργέ. 
Δεν απομακρύνθηκε. Εφυγε μόνος του.
Από δίπλα είναι και άλλοι
ο Στρατούλης που επρόκειτο να αναδιατάξει τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά. 
Η Βαλαβάνη που, ενώ ήταν στο υπουργείο Οικονομικών, μοιραζόταν με τον Λαφαζάνη το όνειρο για έξοδο της χώρας από το ευρώ. 
Και αν κατέβεις λίγο πιο κάτω, θα βρεις και τη Ραχήλ τη Μακρή που, αν θυμάστε, εντάχθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα λάθος σε αυτές τις επιλογές. Ολες τους εξυπηρέτησαν συγκεκριμένα σχέδια. 
Ο Γιάνης, ήταν η μοναδική λύση για πίτα ολάκερη και σκύλο χορτάτο, δηλαδή αυτός που τους πούλησε ένα σενάριο κατά το οποίο θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Επίσης η ηγετική ομάδα γνώριζε πολύ καλά ποια είναι, τι κάνει και πώς σκέφτεται η Ζωή. Ομως την επέλεξαν για να κάνει τη δουλειά του μαντρόσκυλου στα κάγκελα της Βουλής, ασχέτως αν «γάβγιζε» και στα κάγκελα της ΕΡΤ. 
Οι Λαφαζάνηδες, οι Στρατούληδες και οι Βαλαβάνηδες πήραν το μερίδιο που τους αντιστοιχούσε στη λαφυραγώγηση του κράτους. 
Δεν ήταν λάθος η επιλογή τους, ήταν υποχρεωτική στο πλαίσιο εσωκομματικών συμβιβασμών. 
Είναι δυνατόν να είσαι Πρωθυπουργός δυτικής χώρας και να εκτιμάς ότι ο Λαφαζάνης μπορεί να φέρει εις πέρας την παραγωγική της ανασυγκρότηση;
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε αλήθεια στον Guardian. 
Δεν επρόκειτο για λάθη. Επρόκειτο για κινήσεις στη σκακιέρα. 
Απλώς δεν κατάλαβε ότι είναι σκάκι. Μάλλον κάτι σε τάβλι νόμιζε ότι παίζει. 
Για αυτό και είχε ζάρια στα χέρια.
Αλέκος Παπαναστασίου
protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου