Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στη δίνη του κυκλώνα ο Τσίπρας από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Στη δίνη του κυκλώνα ο Τσίπρας από τις αποκαλύψεις ΒαρουφάκηΒαριές καταγγελίες και αιτήματα για άμεση σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα του 2015 - Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να κρύβεται - «Εκτροπή», «συμμορία», «απειλή στη Δημοκρατία» μπήκαν στο πολιτικό λεξιλόγιο
Οι τρομακτικές αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις οποίες δημοσιοποίησε εκτενώς το «Πρώτο ΘΕΜΑ» την Κυριακή, άνοιξαν το Κουτί της Πανδώρας για τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του. 
Σχεδόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αντέδρασε αμέσως με αποτροπιασμό για τα όσα απίστευτα φέρνει στο φως ο Βαρουφάκης στο βιβλίο-χρονικό της κρίσης «Adults in the Room» («Ενήλικοι στην αίθουσα»). 
Σε εκκωφαντική ομοβροντία έχουν μετατραπεί πλέον οι εκκλήσεις για Εξεταστική, για κάθαρση, για λογοδοσία των κυβερνητικών στελεχών ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού.
Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, ιδιαίτερα εφόσον βασίζεται πιθανότατα σε αδιάσειστα τεκμήρια μιας και ο ίδιος τονίζει εξ αρχής ότι χρησιμοποίησε τις ηχογραφήσεις του από συζητήσεις και συνεδριάσεις, λειτουργεί σαν αμείλικτο «κατηγορώ». 
Ξεσκεπάζει την απάτη του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης», την συνειδητή και συστηματική προετοιμασία του Plan X και του παράλληλου συστήματος πληρωμών -δηλαδή την έξοδο από την Ευρωζώνη- αλλά και το εξωφρενικό «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο για την αρπαγή 16 δισεκατομμυρίων ευρώ αφ' ότου έκλεισαν οι τράπεζες. 
Ο Βαρουφάκης αποτυπώνει στο βιβλίο του, αφ' ενός το βρώμικο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας, αφ' ετέρου τον ερασιτεχνισμό και την επιπολαιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα.
Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίζεται να λέει «φοβάμαι Γουδή» ή και πραξικόπημα, όταν απαξιώνει βασικούς συνεργάτες του όπως ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, όταν απειλεί να εφαρμόσει μεθόδους χούλιγκαν επικεφαλής κρίσιμης σημασίας θεσμικών οργάνων όπως ο πρόεδρος της Τράπεζας Ελλάδος («θα πάω στην ΤΤΕ και θα πετάξω έξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές») αντιλαμβάνεται κανείς το γιατί οι βαρύτατες κατηγορίες περί διακύβευσης της δημοκρατίας στη χώρα αποκτούν βάση.
Πολιτικοί παράγοντες, είτε ως κόμματα είτε ως άτομα, από εχθές βοούν για τις καταγγελίες που περιέχει το «Adults in the room».
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για «συμμορία». Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός είπε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοίμαζαν μέλλον Βενεζουέλας για τους Έλληνες. Ο Γιάννης Μανιάτης, επίσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε ανοιχτά για «ομολογία συνταγματικής-πολιτειακής, οικονομικής και κοινωνικής εκτροπής». Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης συνέδεσε τις πρόσφατες επιθέσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, σαν προληπτικό μέτρο ενόψει ελέγχου των πεπραγμένων της το 2015.
Σε όλα αυτά η μόνη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν μια σύντομη ανακοίνωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε έντονα σαρκαστικό τόνο, η οποία αποπειράται να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των καταγγελιών και εύχεται καλές πωλήσεις στο νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο και αποκαλεί περιφρονητικά «βίπερ».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χρέος της Δικαιοσύνης να παρέμβει»
«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.
Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.
Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας.
Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».
«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα.
Εκείνος συνεχίζει να σιωπά και να απέχει.
Το ίδιο κάνει και με το σκάνδαλο Καμμένου και τις συνεχείς παρεμβάσεις του στον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά.
Δεν αργεί η ώρα που οι Έλληνες θα μάθουν όλη την αλήθεια για τους υπεύθυνους της κατρακύλας της χώρας.
Για το τεράστιο κόστος που εξαιτίας τους πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου