Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Συσπείρωση της βάσης της κεντροδεξιάς στόχος της ΝΔ-«Αλήθεια και ευθύνη» το σύνθημα

Η…πολιτική εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί βασικό στόχο της Ν.Δ. στην πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ στόχος είναι η συσπείρωση της κομματικής και κοινωνικής βάσης της κεντροδεξιάς.

Επίσης θα δοθεί έμφαση στην επιστροφή δεξιών ψηφοφόρων και η πολιτική εκπροσώπηση και ψηφοφόρων που ψήφιζαν άλλοτε ΠαΣοΚ και θεωρούν ότι με τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να παραμείνει η χώρα στην οδό της σταθερότητας.

Για την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι αρκετά ευάλωτοι και πλέον θεωρούν
ότι προέκυψε μείζον θέμα αξιοπιστίας για τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, μετά τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, ενώ σε ισχύ θα είναι και η φράση του Πρωθυπουργού για «δίδυμο Καμμένου-Τσίπρα».

Ο Πρωθυπουργός επενδύει στη δημιουργία ενός ενισχυμένου φιλοευρωπαϊκού μετώπου έναντι των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως λένε, της Αριστεράς και θέλει η ΝΔ να αποτελεί βασική επιλογή για τους ψηφοφόρους που θέλουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας έναντι των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, την οποία επιλέγουν και δεξιοί ψηφοφόροι για να τιμωρήσουν το κόμμα που ψήφιζαν επί πολλά χρόνια.

Η ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο δίλημμα των προσεχών εκλογών και θα προτάξει πως από τη μια πλευρά υπάρχουν οι δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα εντός του ευρώ και από την άλλη οι πολιτικοί σχηματισμοί, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς που με τη στάση τους η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί η ΝΔ να εκφράζει το εθνικό μέτωπο, πέρα και πάνω από προηγούμενες πολιτικές προτιμήσεις, ενώ όλο το στελεχιακό δυναμικό της θα κινηθεί με στρατηγική να ενισχύσει την εικόνα πως είναι το μόνο κόμμα πλέον που μπορεί να σταματήσει την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του προς την εξουσία και να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά και την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Στη σκιά του επιχειρήματος ορισμένων στελεχών της Ν.Δ. ότι ήδη συντελείται μια ιδιότυπη «αστική Βάρκιζα» με το πολιτικό σύστημα, και όχι μόνο, να παραδίδεται στην Αριστερά, στο Μέγαρο Μαξίμου λένε, δίνοντας ιδεολογικό χρώμα στην αναμέτρηση: «Εμείς , όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα».

Ο κ. Σαμαράς κατά την προεκλογική περίοδο θα αναδείξει με ένταση το δίπολο: από τη μια όσους επιμένουν στον «αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους» και από την άλλη, τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνίζονται να ξανασταθεί η Ελλάδα στα
πόδια της εντός της Ευρώπης.

Ο ίδιος θεωρεί πως στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές» και υπογραμμίζει ότι θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.

Αυξημένη θα είναι η πολεμική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικά στελέχη θα «κάνουν φύλλο και φτερό», τόσο το πρόγραμμα του, όσο και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του.

Ραβανός Αρης
TO BHMA

“Αλήθεια και ευθύνη” το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές

“Αλήθεια και ευθύνη”, “Θα πούμε την αλήθεια στο λαό” θα είναι τα δύο συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015.

Πρόκειται για δύο λέξεις τις οποίες επανέλαβε αρκετές φορές ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά την τρίτη ψηφοφορία.

Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πολύ σύντομα θα είναι στον αέρα και το πρώτο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας.

http://lykavitos.gr/archives/160039

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου